Altılı Masa'yı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan muhalefet masası 29 Mayıs’ta Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantı sonrası oluşturulan Seçim Güvenliği Komisyonu çalışmalarının ilk sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacak.

29 Mayıs'ta yapılan toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride Seçim Güvenliği Komisyonu oluşturulacağı duyurulmutu. Altı parti liderinin ortak imzalı açıklamasında “Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, bir tek oylarının dahi zayi olmaması için gece gündüz çalışacak, seçimlerin adil, serbest, şeffaf ve güvenlik içinde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri alacağız” denilmişti. Çalışmalarda gelinen aşamanın 6 Haziran’da kamuoyu ile paylaşılacağı da belirtilmişti.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat ile Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Hasan Bitmez’den oluşan Seçim Güvenliği Komisyonu, saat 12:00’de Ankara Çankaya’da bulunan TBB Litai Konukevi’nde buluşacak.

Buluşmada çalışmalarda gelinen son aşama, seçim güvenliği konusunda varılan mutabakat ve uygulanacak yöntemler konusunda da kamuoyuna bilgi verilecek.