Almanya'da Sol Parti'ye yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Sol Parti'nin Diusburg'da bulunan parti binası saldırıya uğradı.

Almanya Sol Parti'nin dün gece saatlerinde parti binası saldırıya uğradı. Bina içerisine giremeyen saldırganlar camları ve kapıları kırarak maddi zarar verdi. BirGün'ün haberine göre Eylül ayının ortasında Kuzey Ren Westfalya (NRW) eyaletinde yapılacak olan eyalet seçimlerine katılacak olan Almanya Sol Partisi Die Linke, kimliği belirsiz kişi ya da grupların sistemli saldırıları altında seçim çalışması yürütmeye çalışıyor.

PARTİ BİNASI SALDIRIYA UĞRADI

Şehrin birçok bölgesinde seçim afişleri ve reklam panolarına yönelik saldırıların ardından dün gece saatlerinde parti binası da saldırıya uğradı. Bina içerisine giremeyen saldırganlar camları ve kapıları kırarak maddi zarar verdi. Eyaletin metropol kentlerinden Duisburg, bilhassa göçmen nüfusun yoğunluğu ile biliniyor.

IRKÇI SALDIRILARDA ARTIŞ OLDU

Die Linke 13 Eylül 2020’de gerçekleşecek seçimlere farklı etnik ve kimliklerden oluşan bir liste ile hazırlanıyor. Saldırının ardından bölgede bir arada yaşama iradesinin pozitif bir örneğini seçim çalışmalarına yansıtan partinin aşırı sağcıların hedefi haline gelmiş olacağı yorumları yapıldı. Duisburg ili Parti Eşbaşkanı Christian Patz yaptığı açıklamada, "Cuma günü seçim afişlerimize yönelik saldırılara ilişkin yaptığım suç duyurusu güvenlik güçlerince önemsenmedi. Bugün parti büromuz saldırıya uğramış durumda. Yarın ne olur bilemiyoruz. Sonuç olarak bu saldırılar enerjimizi yok edemeyecek. Tam tersine birbirimize daha da kenetleneceğiz. Herkes için yaşanabilir bir kent mücadelemizi daha da yükselteceğiz" dedi.