Dünyada 345 milyon insanın ciddi şekilke gıda kıtlığı çektiğini ve açlıkla karşı karşıya olduğunu belirten Annalena Baerbock, bunun "yaşamı tehdit eden ve dalga gibi büyüyen bir kriz" olduğunu belirtti.

"DALGA TSUNAMİYE DÖNÜŞTÜ"

Baerbock, açlığın nedenleri olarak bölgesel ihtilaflar, kuraklık, Covid-19 salgınının sonuçları ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini gösterdi ve "Ukrayna işgali, açlık dalgasını tsunamiye dönüştürdü" dedi.

İşgalle birlikte gıda fiyatlarının hızla yükseldiğine dikkati çeken Baerbock, "Rusya kasıtlı şekilde açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor ve tüm dünyayı rehin tutuyor" ifadelerini kullandı.

44 MİLYAR EURO GEREKİYOR

Baerbock, dünyanın birçok yerinde suçlunun kimin olduğunu belirlemek için zamanın olmadığını söyledi ve gıda sevkiyatlarının hızlandırılması, gıdanın nakledilmesi için alternatif yolların bulunması ve acil yardımların artırılmasını talep etti.

Baerbock, açlığa karşı 44 milyar euro'ya ihtiyaç duyulduğunu, bunun yarısının finansmanının sağlandığını, bundan dolayı tüm ülkelerin bu konuda ne gibi katkı sağlayacaklarını kendilerine sorması gerektiğini vurguladı.