Bild gazetesi, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yönetim kurulu toplantısına bağlanan Başbakan Merkel'in, Afganistan'daki durumla ilgili görüşlerini paylaştığını yazdı.

Haberde, Almanya'nın Afganistan'daki insanlara yerel bazda destek vermekle ilgilendiğine ve olası bir sığınmacı dalgasına dikkati çeken Merkel'in, "Bunun dışında da Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor" dediği iddia edildi.

"ACI SAATLER YAŞIYORUZ"

Almanya Şansölyesi'nin, Afganistan'dan çekilme kararının nihayetinde Amerikalılar tarafından verildiğini söylediği aktarılan haberde, ABD'li askerlerin çekilmesinin ardından bunun bir domino etkisi yaptığını anlatan Merkel'in, "Acı saatler yaşıyoruz, şimdi kurtarmaya konsantre olmalıyız" dediği kaydedildi.

REUTERS'TEN "ALMANYA 10 BİN GÖÇMEN ALACAK" İDDİASI

Reuters'ın aktardığına göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, parti arkadaşlarına yaptığı açıklamada, Almanya’nın Afganistan’dan 10 bin kişiyi tahliye etmesi gerekebileceğini söyledi.
Bu kişiler arasında NATO misyonu sırasında bölgede çalışan 2 bin 500 Afgan destek personelinin yanı sıra, insan hakları aktivistleri, avukatlar ve hükümet yetkililerin bulunduğu belirtildi.