Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde, Poll Production organizasyonuyla düzenlenen ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 8. haftası, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi sinema geçidinden çocuklar için animasyon gösterimlerine, tiyatro şöleninden müzik ziyafetine kadar birçok etkinliği sanatseverlerle buluşturdu.

 ‘Aliağa Sanat Günleri’ kapsamında her hafta sahnelenen tiyatro gösterimlerinde bu hafta, tiyatro sahnesinin usta ismi Ali Poyrazoğlu tek kişilik gösterisi ‘Şıngır Şıngır Beyoğlu’ isimli oyunuyla Aliağalıların karşısına çıktı. Dram, trajedi ve yaşanmışlıkları sahnede doğaçlama bir şekilde buluşturan sanatçı, oyunun sonunda tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na özel olarak kurulan dev sahnede de Ebru Gündeş sahne aldı. Gündeş’i dinlemek için 50 bin kişi konser alanına akın etti. Konserin son bölümünde Ebru Gündeş’in davetiyle sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Sanat Günleri’ne kattığı değer için ünlü sanatçıya teşekkür etti. Başkan Serkan Acar, “Güzel İzmir’imizin yükselen yıldızı Aliağamızda bir starı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu muhteşem konserde bizleri yalnız bırakmayan Aliağa halkımıza ve Türkiye’nin birçok şehrinde gelen sanatseverlere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Konser sonunda Aliağalı üretici kadınlar tarafından sanatçıya, el emeği ile hazırlanan Helvacı Kilimi hediye edildi.

‘Aliağa Sanat Günleri’nin 8. Haftası, Helvacı Meydan’da düzenlenen Onur Haskan konseriyle son buldu. Sazı ve yorumuyla gönüllere dokunan Onur Haskan, dinleyenlere türkü ziyafeti sundu.