CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Antakya’yı Konya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ayağa kaldırdı. Benim en çok üzüldüğüm, deprem bölgesinde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin yokluğuydu” diyen AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ı eleştirdi.

Öztunç, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“SOKAKLARA İNMEYE ÇEKİNEN AKP’LİLER, SOKAKTA OLUP BİTENDEN DE HABERSİZ”

“Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de aynı gafı yapmış, belgelerle yalanlarını çürütmüştük. Deprem sürecindeki eksiklikleri nedeniyle sokaklara inmeye çekinen AKP’liler, sokakta olup bitenden de habersiz.

Mahir Bey, söyledikleriyle birçok çelişkiyi ortaya koymuştur. Kahramanmaraş’ta Ankara Büyükşehir Belediyesinin olmadığını iddia edebilmesi ya hiç Kahramanmaraş’a gelmemiştir ya da sokaklara inmemiştir. Yavuz Selim Mahallesi’ne gitseydi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon merkezini görürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 500’e yakın personel ve 200’ün üzerinde ekipmanıyla bölgede. Ekinözü’ne gitseydi su şebekesi tamiratlarını ASKİ çalışanlarının yaptığını görürdü. Memleketi Elbistan’da gezse, lojistik merkezini görürdü. Narlı’da İzmir Büyükşehir Belediyemizin kurduğu konteyner kentini görürdü. Vali ve kaymakam makamlarından görülecek işler değil bunlar.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZ REKLAM YAPMAYI SEVMEZ”

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerimiz de dahil birçok belediyemiz sadece Kahramanmaraş’ta değil tüm deprem bölgelerinde çalışıyor. Bizim belediyelerimiz reklam yapmayı sevmez. Halk CHP’yi biliyor. Bizler de kendimizi biliyoruz. Kendi eksikliklerini örtbas etmek için bizim üzerimizden siyaset yaparak hedef şaşırtmaya çalışıyorlar.”

NE OLMUŞTU? 

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, tv100 haber sitesinin köşe yazarı Fuat Uğur’un sorularını yanıtladı. Uğur’un dün yayınlanan yazısında, Ünal’ın CHP’li belediyelere ilişkin şu sözleri yer aldı:

“Antakya’yı Konya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ayağa kaldırdı. Benim en çok üzüldüğüm, deprem bölgesinde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin yokluğuydu. Eğer bu belediyeler AK Partili belediye başkanlarının yönetiminde olsaydı emin olun her birimiz on kaplan gücünde olurduk. Tüm illerin ilk günlerde yaşanan su sıkıntısını sadece İSKİ tek başına çözebilirdi.”