CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mezitli sokakları ve pazarında yurttaşların derdini dinledi.

 “72 YAŞINDAYIM, ÖMRÜMDE BÖYLE PAHALILIK GÖRMEDİM”

Başarır’ın berberde sohbet ettiği emekli bir yurttaş, “Her zaman tıraş olamıyoruz, çoğu zaman kendi kendimize makinamızla tıraş oluyoruz. Ne yapalım? Her şeyin fiyatı uçtu gitti. Ben 72 yaşındayım, ömrümde böyle Cumhurbaşkanı görmedim, böyle pahalılık görmedim” dedi.

“ONLAR SARAYDA YAŞADIĞI İÇİN HİÇBİR ŞEYİN FARKINDA DEĞİLLER”

Pazar alışverişi yapan bir yurttaş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemi hatırlatarak; “Onlar sarayda yaşadığı için hiçbir şeyin farkında değiller. İnsanlar aç, evine ekmek götüremiyor. ‘Pazar yerinde insanlar pazar artıklarını topluyorlar’ diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisiydi. Ama insanlar şimdi daha kötü durumdalar” dedi.

"ARTIK BİRAZ GEÇ OLDU AMA BAZI ŞEYLERİ SONRADAN FARK ETTİK”

Yine Mezitli pazar yerindeki bir kadın yurttaş, “Ayda 3.500 TL ile idare etmeye çalışıyorum. Oğlum işsiz, 4 tane torun var, bu parayla geçinmeye çalışıyorum, aldığım para bir hafta yetmiyor” sözleriyle durumunu anlattı.

Bir başka emekli yurttaş ise “4.800 TL emekli maaşım var. Hiçbir şeye yetiştiremiyorum. Maaşlar arttıkça elimizde bir şey kalmadı” dedi. Bir yurttaş da “Artık biraz geç oldu ama bazı şeyleri sonradan fark ettik” dedi.