DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ATV’de yayınlanan sabah programına katılan bir annenin kızıyla Kürtçe konuştuğu anlarda programın sesinin kısılmasına Kürtçe tepki gösterdi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Babacan, “Biz bu rencide edici yaklaşımı reddediyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır.” dedi. Babacanın açıklaması şöyle:

Ev nêrîna ku rencîde dike, em red dikin. Şerm e, guneh e, heyf e. Biz bu rencide edici yaklaşımı reddediyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır.

NE OLMUŞTU

Göremediği kızı Gülay Toma'yu Esra Erol'un programında kavuşan Besime anne, gözyaşlarını tutamadı. Ciğeri yanan anne duygularını Kürtçe ifade etmeye başlayınca atv,  programın sesini kapattı.

Atv ekranlarında yayınlanan, 'Esra Erol'da programında bir süredir kayıp olarak aranan 21 yaşındaki Gülay Toma'nın bulunmasının ardından 14 yaşında ailesi tarafından zorla evlendirildiğini anlatması gündem oldu. Ailesinin, "evlendirilirken 25 bin lira başlık parası aldığını" da söyleyen Gülay Toma'nın sözlerini babası reddetti. Ancak programa telefonla bağlanan bir kişi Gülay Toma'nın anlattıklarını doğrularken farklı detaylar verdi. Anne ve babanın o dönem bir plan yaptığını ve Gülay'ın anlaşmalı kaçırtıldığını söyledi.

Kürtçe konuştuğu için yayının sesi kesildi

Göremediği kızı Gülay Toma'ya Esra Erol'un programında kavuşan annesi Besime, gözyaşlarını tutamadı. Kızına ağlayarak sarılan anne duygularını Kürtçe ifade etmeye başlayınca atv programın sesini kapattı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

 Uzun süre yayının sesi kapalı kaldı ve Gülay Toma, annesinin Kürtçe konuşmasıyla ilgili, "fazla Türkçesi yok" dedi. Esra Erol ise, anne Besime'ye, "Besime teyze bir anne olarak gittiğin günden beri çok acı çekiyor. Ama ben anlayamıyorum ve söylemek istediklerini ifade edemiyorum Besime teyzeciğim sen kızın için üzülüyorsun ben de anlıyorum. Ama söylediklerini ben de anlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.