DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de Çalar Saat programında konuşuyor.

Babacan'ın açıklamaları şu şekilde:

Geçen ay ki rakam yüzde 158 enflasyon Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamı. Türkiye böyle bir enflasyonu hiçbir zaman görmedi. Son 24 yılın en büyük enflasyonu. Bunlar TÜİK'in açıkladığı rakamlar. Herkes biliyor ki TÜİK'in açıkladığı rakamlardan çok daha büyük enflasyon var Türkiye'de.

TÜİK'in açıkladığının hiçbir kıymeti yok. Gerçek enflasyonun en az yüzde 200 olduğuna herkes mutabık. Şöyle kendine bir üst baş alan en temel gıda için marketleri pazarı gezen herkes görüyor ki şuan enflasyon yüzde 200. 1 lira olan olmuş 3 lira.

Son iki yıldır sabit gelirli vatandaşlarımızın satın alma gücünde çok derin bir kayıp var. Enflasyon yoluyla büyük bir kepçeyle herkesin cebinden önce bir alındı sonra TÜİK'in açıkladığı uydurma düşük enflasyonla geri kaşıkla herkese zam veriliyor. Kepçeyle alınan satın alma gücü tekrar kaşıkla dağıtılmaya çalışılıyor. Sabit gelirli kim varsa çok büyük bir refah kaybı yaşamakta.

Türkiye'de mutlu olan bir kesim var zaten parası olanlar. Zaten parası olan kesime hükümet bu yıl 650 milyar liralık daha transfer yapıyor. Hangi isim altında yapıyor. Faiz ve kur farkı. Kur Korumalı Mevduat diye bir şey uydurdular biliyorsunuz. Rahmetli Özal'ın gençlere vasiyetimdir. Asla ülkeye bu zararı sokmayın dediği kendini uyanık zannedenlerin dalaveresidir dediği bir sistemi 40 sene sonra Kur Korumalı Mevduat diye uygulamaya başladılar.