DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Elazığ'da vatandaşlara hitap ediyor.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Resim

TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon kaç; yüzde 80. Çarşıya giden her vatandaş görüyor ki enflasyon bu ülkede en az yüzde 200'e çıkmış. Sen asgari ücrete yüzde 80 zammı verdin ama rakamlar ortada. TÜİK enflasyonu ne açıklarsa açıklasın bu millet inanmaz. Aynı madde bağımlılığı gibi oldu arkadan döviz satmaya alıştı bunlar.

Sosyal konut projesi tamamen göz boyama. Piyasada konut fiyatı belli, göreceğiz. Ne diyorlar; taksit taksit ödeyeceksiniz diyorlar. Dünyanın her yerinde konut krizi var diyorlar.

Yatırımların önünü açacağız. Yatırım olmadan işsizlik çözülmez. Dengeli bir büyüme modeline geçmemiz lazım. Çiftçinin borçlarını vadelere yayacağız. Tarım desteklerini hasatla birlikte vereceğiz. Şuanda bir yıl geriden geliyor. Gübrenin yarısını biz karşılayacağız. Elektriği özel tarife ile sağlayacağız. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yem fiyatının yarısını karşılayacağız.

Elazığ'ın sorunlarına da değinen Babacan içme suyu sorununu çözeceklerini ve sulama projelerini tamamlayacaklarını kaydetti. Elazığ'a hayvancılık, balıkçılık ve tarımsal alanda önemli destekler vereceklerini ifade etti. Emek yoğun sektörlerinin yanında katma değer ve sanayi için teşvik programları başlatacağız. Mermeri blok halinde değil işleyip katma değer halinde işleyip öyle ihraç edeceğiz. Elazığ eylem planını yazılı olarak da sizle paylaşacağız.

Doktorlar gidiyor doktorlar. Bu ülkenin en kıymetli insan gücünü kaçır. Ülkeyi yaşaması zor hale getir. Sonra giderlerse git diyor. Ondan sonra sen hastanelerde vatandaşlar ilgilenecek doktorlar bulamazsın. Vatandaşın o zaman kuyruk bekler. Kime efeleniyorsun?

Türkiye'yi ilk seçimde çok büyük bir değişim bekliyor. Değişimin özeti iki kelime. Bir özgürlük, iki zenginlik. İnşallah hep beraber sağlayacağız. Gençlerimiz korkuyor. Kameralarda var ama biz çok dertliyiz. İsterlerse bizi alsınlar ama konuşacağız. Onun için ilk önce ifade özgürlüğü. Gençler bizim umudumuz. Gençlerle omuz omuza çalışacağız. Biz gençler yarınımızdır demiyoruz, bugünümüzdür diyoruz.

KPSS mülakatı kaldırıyoruz. Mülakat bitiyor. Yazılı sınav neyse o. Sonuç neyse devlete giriş ona bağlı. Bunlar mülakatı işlerine gelmeyeni eleme aracı olarak koydu. KPSS'de 85-90 alıyor atanamıyor. Diyemiyor ki bunun iktidar partisine üyeliği yok.

'DEMOKRASİ RÜZGARI ESTİRECEĞİZ'

"Türkiye'nin DEVA'sı bu güzel kadrolar... Hep beraber çözeceğiz arkadaşlar. Bu değişimin kazananı kim olacak? Ülkemizde gerçekten işler değişmeye başladığında kim kazanacak? Bir telefon bile kendilerine lüks görülen gençler kazanacak. Evlatlarına harçlık veremediği için sessiz sessiz ağlayan analar kazanacak. Siftah yapamayan, evine çorba parası götüremeyen esnafımız kazanacak. Kazanan kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm Türkiye olacak. Yarının Türkiyesinde tam demokrasi rüzgarını bizler estireceğiz inşallah.

'DEVLETTE YUVALANMIŞ ÇETELER, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAK'

Demokrasiyle birlikte hukuk kazanacak. Böylece devlette yuvalanmış çeteler de bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalacaklar. Hak yerini bulacak. Bu değişimin kazananı bizim yerli ve milli paramız olacak. Paramızın değeri her geçen gün eriyor.

'UKRAYNA'YLA RUSYA SAVAŞ İÇİNDE, ENFLASYONLARI YÜZDE 15-20'

Geçen sene bugünlerde 8 lira olan dolar kuru 18 liraya çıktı. Bunun da asıl sebebi bu hükümetin döviz kurunu patlatması. Dünyanın her yerinde enflasyon var diyorlar. 'Durun' diyoruz, rakamlar ortada. Ukrayna - Rusya savaş içinde değil mi? Ne kadar orada enflasyon? Yüzde 15-20. Avrupa'da ABD'de ne kadar? Yüzde 8-9. 'Benzin arttı, mazot arttı' diyorlar çünkü petrol arttı. Bir dakika ya, petrol fiyatları 70 dolardı, 90-100 dolara çıktı. Bu ne demek? 6-7 lira olan benzinin mazotun 10 lira olması demek. Niye 20 liranın üzerinde? Aradaki kur farkı. Merkez Bankası'nda döviz de bırakmadılar. Hiç acımadan arkadan cayır cayır sattılar."