Ankara'da Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen'in ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. 

Sabah'tan İlker Turak'ın haberine göre, Avukat Hayri Çağatay Cengiz "Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçundan 6 aydır tutuklu olan Uygun'un tahliye edildiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?
 
Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020 tarihinde Keçiören ilçesindeki evinde ölü olarak bulunmuştu. Ardından Ümitcan Uygun’un canlı yayında Çakır'ı şiddete maruz bıraktığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkmıştı. Uygun’un tutuklanması için birçok çevreden çağrılar yapılmıştı. Çakır’ın ailesi de yaşanan ölümden Uygun’u sorumlu tutmuştu. Bunun üzerine gözaltına alınan Uygun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Çakır’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, Uygun’un annesi Gülay Uygun da 17 Eylül 2020 tarihinde Ankara Keçiören’de dağlık bir alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmuştu.
 
Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Uygun, "Tiktok" fenomeni Abdullah S.'yi tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve tekrar serbest bırakılmıştı. Uygun, en son uyuşturucu içerken çektiği video sosyal medyada yayılınca gözaltına alınmış ve 12 Ocak’ta tutuklanmıştı.