Iğdır'da 18 yaşındaki Aleyna Ağgül'ün yaşamına son vermeden önce yazdığı notta ölümünden sorumlu olduğunu belirttiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına savcı itiraz etti.

ŞANTAJ YAPARAK CİNSEL SALDIRIYA MARUZ BIRAKILDI

30 Eylül tarihinde Aleyna Ağgül'ün arkadaşı olan Göktürk Argın'ın babası Gökhan Argın'ın fotoğrafları ile kendisine şantaj yaparak cinsel saldırıya maruz kaldığı, yaşadıklarının ardından bunalıma giren genç kadının oturduğu apartmanın 5'inci katından atlayarak intihar ettiği öğrenildi.

FAİL BABA VE OĞUL GÖZALTINA ALINDI

Başlatılan soruşturma kapsamında Gökhan Argın ve 18 yaşındaki oğlu Göktürk Argın gözaltına alındı.

BAŞ ŞÜPHELİ OLMASINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan failler Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın, ifade vermelerinin ardından "delil yetersizliği" gerekçesiyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

CUMHURİYET SAVCISI KARARA İTİRAZ ETTİ

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti.

FAİL ARGIN'IN SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Gökhan Argın'ın alkollü araç kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından kaydı olduğu belirtildi. Öte yandan, Gökhan Argın'ın ayrıca Iğdır'da otomobiliyle alkollü şekilde trafik kurallarını ihlal ettiği için kendisine ceza kesen polislere sosyal medya hesabından hakaret edip, "FETÖ'cü" diyerek suçladığı, bu nedenle Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nün hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

"BENİM KIZIM İNTİHAR ETMEDİ, BU BİR CİNAYET"

Kızının intihar etmediğini öldürüldüğünü iddia eden baba Kemal Ağgül, “Akşam 9’da çocuğu evden birilerinin vasıtasıyla çıkarıyorlar. Çocuğuma zorla alkol aldırıyorlar. Bu cinayet. Polis çocuğu elinde bıçakla yakalamış. 3 gün nezarette kaldılar baba ve oğlu. Serbest bırakıldılar. 5'nci kattan düşmüş kızım. Benim kızımın cesedinde sadece boyun arkası hasar almış. O kattan düşen insan paramparça olurdu. Güzel bir senaryo yaptılar. Çocuğum üniversiteye hazırlanıyordu, özel ders alıyordu. Böyle bir şey yapmaz” şeklinde konuştu.