İnfaz Yasası ile hapisten çıkan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı ilk açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğa'a teşekkür etti.

"EFSANEVİ TÜRKMEN BEYİ DEVLET BAHÇELİ..."

Özgürlüğe dair kendi yazdığı aforizmalarla açıklamaya başlayan Çakıcı, devamında İnfaz Yasası'na dair teşekkürlerini şu sözlerle dile getirdi: "eni infaz yasası ile esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkum arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı dünya Türklerinin efsanevi son Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli’ye ve bu yasanın diğer mimarı son dört yılın devletimizin bekası için Batı emperyalizmine asla taviz vermeyen Devlet Başkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları tüm mahkum arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim."

SİYASİ DESTEK İMASI

Açıklamayı kendi el yazısı ile yazdığı mektup yoluyla yapan Çakıcı, " Esaretten özgürlüğe kavuşmuş mahkum arkadaşlar; özgürlüğümüzü bizlere veren her iki değerli siyasi iradeye, aziz Türk milletine lütfen birinci derecede sorumlu olduğumuzu unutmayın" dedi. Bu sözler, organize suç örgütü lideri Çakıcı'nın önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı'na destek verebileceği ihtimalini düşündürdü.

BAŞKANLIK SİSTEMİ'Nİ ELEŞTİRMİŞTİ

İnfaz Yasası ile tahliye olan Alaattin Çakıcı, ilk açıklamasında teşekkür ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 2016 yılında yaptığı bir açıklama ile eleştirmişti. Çakıcı, başkanlık sisteminin tartışıldığı dönemde, "Ortadoğu’daki hava sahası ve güney sınırlarımızda sıkıntı varken siz Şili’de Peru’da ve Başkanlık sistemi için Güney ABD’ye sefere çıkmışsın. Gezdiğin ülkeleri 20 yıl evvel ben de gezdim. Oradaki Başkanlık sistemi Yunan site dönemindeki demokrasiye benziyor" demişti.