AKUT Arama Kurtarma Derneği Denizli ekibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılını kutlamak amacıyla 10 kadın ve 16 erkek gönüllüsünün katılımı ile özel bir dans gösterisi ve video çekimi yaptı.

"BU KENTLER DEPREMLE YIKILMIŞ KENTLER"

Sosyal medyada büyük beğeni toplayan video ile ilgili konuşan Cengizhan Öztürk, "Denizliliyim. İnşaat mühendisiyim. Burada serbest müteahhitlikle uğraşıyorum. Üç buçuk yıldır da AKUT Denizli ekip liderliğini götürüyorum. Biz, yaklaşık 200'e yakın gönüllüsü olan ve 45 operasyonel alanı olan güçlü bir ekibiz. Aslında kendimizi tanıtmaktan ziyade, biz bütün Türkiye'ye mal olmuş derneğimizi tanıtmak ve milli değerlerimize ne kadar sahip çıktığımızı göstermek için bir iş yapmak istedik. Güzel bir görsel şölen oldu" dedi.

Tarihi Laodikya ve Hierapolis bölgesinde yapılan çekimler hakkında bilgi veren Öztürk şunları söyledi:

"Yer seçimi aslında ekipçe karar verdiğimiz bir şeydi. Ayrıca bizim yaptığımız işle de özdeşmesini istedik. Çünkü milattan sonra 8-9 büyüklüğünde depremle Laodikya ve Hiaropolis yıkılmış kentler. Hem bu olayı bir arada tutmak hem kendimizi ifade edebilmek hem de AKUT olarak köklerimize ne kadar bağlı olduğumuzu bu görsel şölenle göstermek istedik. Biz Denizliliyiz ve efeler diyarı burası. Bir Egeli olarak bu zeybek dansıyla birlikte tarihi yerlerimizi sunmak sonunda da Atatürk'e olan saygımızı saygı duruşumuzla göstermek bizim için büyük bir gururdu. 2-3 saat oldu videomuz yayınlanalı hem yerel basında hem de sosyal medyalarda dönmeye başladı inanın bu kadar beğeniyi beklemiyorduk. Biz de güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorduk ama bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberlik. Bu birlik beraberliği sanırım bu videoyla perçinlemiş olacağız. Şimdilik bizler izliyoruz insanların beğenilerini sadece takip ediyoruz. Gerçekten AKUT'un da bu kadar sevildiğini sayıldığını bu şekilde görmek bizi daha da mutlu etti."