"Ne olur bizi kurtarın. Biz ölüyoruz, açız, aç. Emekliyiz, ben yaşamak istiyorum. Perişan olduk” sözleriyle dert yandı. Boya, badana yaparak geçinen bir başka yurttaş Akşener’e, “Müşteriye fiyat vermeye utanıyoruz. İnanılmaz bir enflasyon… Artık ne diyorsanız deyin bir canavarın içindeyiz. İnşallah oylarımızın desteğiyle başımızda olacaksınız” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde esnafı ziyaret etti, yurttaşlarla sohbet etti. Akşener, Etimesgut’ta önce kendini görmeye gelen yurttaşlara seslendi, daha sonra dükkanları ziyaret etti.

Akşener’in ziyaret ettiği bir kuruyemişçi; “Vergilerin artması, SGK ödemelerinin artması, kiralar belimizi kırdı. Ortalama 13 bin lira elektrik faturası buraya geliyor” dedi.

“MAAŞIMIZ YETMİYOR. ŞU AN EVLİ OLMUŞ OLSAM SIFIRDAN KİRAYA ÇIKSAM KİRAYI ÇIKARMAYA YETMEYECEK”

Akşener’in “Dün akşam ne yemek pişirdi anne” sorusuna bir çalışan; “Makarna” yanıtını verdi. Çalışan, “Şartlar gerçekten zorluyor, her şeyin pahalılığı…Maaşımız yetmiyor. Şu an evli olmuş olsam sıfırdan kiraya çıksam kirayı çıkarmaya yetmeyecek” dedi.  

Akşener’in ziyaret ettiği bir başka esnaf şunları söyledi:

“BİZİ PARLAMENTER SİSTEMLE TAÇLANDIRMANIZI BÜYÜK BİR ŞEVKLE BEKLİYORUZ”

“Onur verdiniz ama işlerin tadı, tuzu yoktur. Gün geçtikçe sattığımız ürünü alıp yerine koyamıyoruz. Elektrik parası, dükkan kirası ikiye katlandı. Dilenci sayısı; bundan bir sene evvel günde bir tane gelirdi şimdi günlük 15 tane geliyor. Bunlar gerçekler. Bizim sizlerden ricamız bu altılı masayı yandaş medyanın dedikodusuna mahal vermeden bizi parlamenter sistemle taçlandırmanızı büyük bir şevkle bekliyoruz. Şurada kaldı 9 ay süre, bir çocuk da 9 ayda dünyaya geliyor.”

Akşener’in; “2,5 yıl evvel bu dükkanın sağladığı gelirle şimdi aynı mı” sorusuna esnaf; “İnsanların alım gücü orta. Biraz daha iyiydi. Hayat pahalılığı maalesef” yanıtını verdi.

“MÜŞTERİYE FİYAT VERMEYE UTANIYORUZ. İNANILMAZ BİR ENFLASYON…”

Boya, badana yaparak hayatını geçindiren bir yurttaş Akşener’e boya fiyatlarında dert yanarak, “Müşteriye fiyat vermeye utanıyoruz. İnanılmaz bir enflasyon… Artık ne diyorsanız deyin bir canavarın içindeyiz. İnşallah oylarımızın desteğiyle başımızda olacaksınız” diye konuştu.

Başka bir yurttaş ise Akşener’e şunları söyledi:

“NE OLACAK? BUNUN ÖNLEMİ YOK MU?”

“Ne olacak bu halimiz aldık başımızı gidiyoruz. Etimesgut gibi bir yerde konut kiraları almış başını gidiyor. En kötü kira 5 bin lira, bir asgari ücretli ne kadar alıyor 5 bin 500 lira. Ne olacak, bunun önlemi yok mu? Emekliyim ben 3 bin 500 lira emekli aylığı alıyorum bin 500 lira da emekli parasının üstüne koyacağım kira ödeyeceğim. Bizim bir sosyal yaşantımız olmayacak mı?”  

Bir genç, “Başkanım çok şikayetçiyiz bizi kurtarın şu halden. Ailede de 6 kişiyiz. Geçim sıkıntımız çok var, iş bulmakta sıkıntımız yok ama bu geçimle hiç kim geçinemez” dedi.

Bir kadın yurttaş ise Akşener’e; “45 sene temizliğe gittim, gündelikle iki tane üniversiteli çocuk okuttum. Gerçekten açım. Emekliyim 4 milyar (4 bin lira) maaş aldım şimdi 800 lira kiramdı, 33 sene kocamdan dayak yedim, iki çocuğumu okuttum emeli oldum evimi terk ettim, dedim gazeteleri sereceğim yerde oturacağım. 4 milyar (4 bin lira) maaş alıyorum 2 milyar (2 bin lira) kirada… Şimdi bana söyle; aidat mı vereyim, elektrik mi vereyim, su mu vereyim, ne yiyeyim? Temizliğe gidebilsem ritim bozukluğu var kalp hastasıyım. Kollarım yırtık. Ne olur bizi kurtarın. Biz ölüyoruz, açız, aç. Emekliyiz, ben yaşamak istiyorum. Perişan olduk” sözleriyle dert yandı.

Akşener, yurttaşa sarılarak “Beraber kurtaracağız, az kaldı” yanıtını verdi.