İYİ Parti lideri Meral Akşener, "5 maaş alanlar karlı çıktı. 314 bin lira maaş alan bakan yardımcıları, 11 maaş alan müdürler var. Yani ye ye, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar ye formülünde yer alanlar kazandı, seçmen kaybetti. Haram zıkkım olsun" dedi.

ANKA'nın haberine göre Akşener, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Çamdibi semtinde yurttaşlarla buluştu. Semt meydanında yurttaşlara seslenen Akşener, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk'ün manevi mirasına sahip çıkacaklarını vurgulayıp şunları söyledi:

“BİZ OLDUKÇA CUMHURİYET DEĞERLERİ KORUNMAYA DEVAM EDECEK"

"'İzmir'de hemşerilerinle beraber olacaksın' dediler. Ben de 'Atatürk'e uyuz olanların hoşuna gitmeyecek, Cumhuriyetle dövüşenlerin hoşuna gitmeyecek' dedim. Biz oldukça Atatürk bu ülkenin kurucusu olmaya devam edecek. Biz oldukça Cumhuriyet değerleri korunmaya devam edecek. Onlar Atatürk'ün manevi mirasıyla dövüşmeye devam ettikçe gençler Atatürkçülüğü benimsemeye devam edecek. Atatürk'ün hemşehrisi olmaktan gurur duyuyorum."

DEPREMZEDE: BİZE FAİZSİZ KREDİ VERİLSİN

Akşener, konuşmasını kesip bir depremzede yurttaşa mikrofonunu verdi. Depremzede, "75 bin hane evleri arsa olarak bekliyoruz. Bizi kentsel dönüşümcü zannediyorlar. Oysa ben sabah çıktım evime akşam giremedim. Ben depremzedeyim. 400 bin lira krediyi çekebilirsem aylık 8 bin 300 lira ödemesi oluyor. Bize faizsiz kredi verilsin" dedi.

"ESAS HARAM ZIKKIMI SANDIKTA YAPACAĞIZ"

Diğer yurttaşların da sorunlarını dinleyen Akşener, şunları söyledi:

"Dışarıda iktidarı eleştiriyorum, kendi partimin vaatlerini söylüyorum ama bu dükkanların içinde hiçbir partiyi yermedim, kendi partimi de övmedim. Orası başka bir şey. İşsiz gençlerin sorunlarını kamuoyunun gündemine getirmekle görevliyiz. 92 puanla atanamamış, 52 puanla yanındaki atanmış, haksızlığa uğramış gençlerimizin dertlerini anlatmak görevimiz. 75 bin ev sahibinin derdini anlatmak da bizim görevimiz. Grup konuşmama koyacağım. Buraya dikkat çekeceğiz. Aynı şekilde emeklinin derdi de feci, 2 bin 500 lira yaptılar. Geçinemezsiniz kardeşim. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Bunlar yapmadığı taktirde biz yapacağız. Her türlü haksızlığı mübah kılmak için 'Şucu bucu' diye bizi birbirimizden ayırdılar. 5 maaş alanlar karlı çıktı. 314 bin lira maaş alan bakan yardımcıları, 11 maaş alan müdürler var. Yani ye ye, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar ye formülünde yer alanlar kazandı, seçmen kaybetti. Haram zıkkım olsun. Esas haram zıkkımı sandıkta yapacağız. Helal oylarınızla bu arkadaşları attaya göndereceğiz."

"DİYETİSYEN SAYIN ERDOĞAN'A DEMEYİN"

Akşener şöyle devam etti:

"Diyetisyen sayın Erdoğan'a demeyin. Gençlere ne yaptı biliyor musunuz? Gençler yeni yaşam koçunuz var; Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Yurt dışını gezecekmişsiniz. Oğlum senin İstanbul'a gidecek bilet paran var mı? 'Yurt dışını gezin' diyor. Hem okulda okuyup hem garsonluk yapan üniversite öğrencileri gördüm."