Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi'nde AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına karşı bölge halkının 'doğa' nöbeti sürüyor. Yapımı devam eden taş ocağı nedeniyle İkizdereliler, sağlıklı suya ulaşamıyor. Suları çamurlu akan köylüler, su ihtiyaçlarını satın alarak gidermeye çalışıyor.

Gürdere köyünde yaşayanlar, artık suya para yetiştiremedikleri için kilometrelerce uzaklıktaki köylerden su taşımaya başladı. Köylüler, sadece su sıkıntısı yaşamıyor aynı zamanda yapımı devam eden taşocağı nedeniyle toz ve kötü kokudan da şikayetçi.

"HANİ BİZ ZARARA UĞRAMAYACAKTIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun iki ay önce “Sizi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz” şeklinde söz verdiği köylüler tepkili. Suyun rengini unuttuklarını söyleyen köylüler, tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Bakan Adil Karaismailoğlu, hani biz zarara uğramayacaktık, hani bizim sularımıza, çevremize zarar gelmeyecekti. Biz çay toplarken ağzımızı, burnumuzu kapattık tozdan. Evde su yok. Belki çamurlu suyla banyo yapabiliriz ama çamurlu su ile yiyip içemeyiz."

Köylüler, kirli su içmekten çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını da aktardı.