Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı açılan davanın duruşması bugün Danıştay 10. Dairesi'nde görülecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başvurusunun da aralarında olduğu davalardan 16 tanesi bugün Danıştay 10. Daire’de esastan görülecek.

İYİ Parti tarafından yapılan açıklamaya göre Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi işlemenin iptali için açtığı davanın duruşmasına bizzat katılacak.

Akşener’in başvurusunun yanı sıra yarın yapılacak olan ve ağırlıklı olarak baroların oluşturduğu duruşmalar şu şekilde:

Türkiye İşçi Partisi, İzmir Barosu, Trabzon Barosu, Mersin Barosu, Giresun Barosu, Eskişehir Barosu, Burdur Barosu, Adana Barosu, Manisa Barosu, Uşak Barosu, Bolu Barosu, Hatay Barosu, Tarım Orkam Sen/KESK, Avukat Sedef Erken ve İlerici Kadınlar Derneği.

HDP EŞ BAŞKANI PERVİN BULDAN SAVUNMA YAPMIŞTI

Sözleşmenin feshinin iptaline ilişkin açılan 200’ün üzerindeki davadan 10’u 28 Nisan’da, 15 ise 7 Haziran’da görülmüştü.

Danıştay 10. Daire’de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in başvurularının da görüşüldüğü geçen haftaki duruşmada her iki siyasetçi de savunmalarını kendileri yapmıştı.