Araç alım satımı yapan İlhan Turgut ise, TOGG’un araç fiyatlarını düşüreceğini zannetmediğini söyledi.

Aksaray’da oto pazarına alım satım yapan satıcılar da arabasını değiştirmek için gelen vatandaş da fiyatların yüksekliğinden yakınırken; piyasaya sürüleceği açıklanan TOGG’un piyasaya etkisini değerlendirdi. Araba alım satımı yapan İlhan Turgut, şöyle konuştu:

"15 yıldır bu meslekteyim şu anda piyasa durma noktasındaydı ama şimdi millet ÖTV, KDV indirimi beklediğinden dolayı tekrar KDV 29’unda gelecek diye bir haber vardı ama gelmedi. Şu anda tekrar piyasa canlandı arabalar yükselişe geçti. Araç alacak arkadaşlar fiyat düşecek diye beklemesin, düşme şansı yok artık şu saatten sonra. O yüzden araç alacak arkadaşları bekliyoruz. TOGG gerçekten tutar, öz sermayemiz olan bir araç. Ama şu anda herkesin kafası karışık fiyat yönünde, kimsenin bir bilgisi yok herkes 500-600 bin beklerken 1 milyon civarında olacağı söyleniyor” dedi. TOGG’un araç fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceğiyle ilgili de Turgut, “Düşmez 300 bin liralık araç nasıl düşecek TOGG bir milyon olunca düşme şansı yok ama bir algı yaratır ister istemez ama düşmez fiyat."

Pazara arabasını satmak için gelen İsmet Bey ise şunları söyledi:

"Bugün aracımı satmaya geldim satma sebebim model yükseltmek müşteri bulursak aracımızı vereceğiz modeli yükselteceğiz. Son zamanlarda herkesin bildiği üzere ikinci elde fiyatlar yüksek. Ama bundan dört beş ay öncesine göre durgunlaştı, oturdu gibi fiyatlar. 5-10 bin gibi gerileme gördüm sanki ben de o yüzden arabamı satayım şimdi tam zamanı olarak gördüm. Ama bir bakıyorum etrafıma pazarda maalesef müşteri de yok alacak insan da yok” dedi.

"TOGG HAYALİ UZAK"

İsmet Bey, TOGG’un piyasaya olası etkisini ise şöyle değerlendirdi:

"TOGG güzel bir yatırım. İnşallah ilerleyen zamanlarda tam yerli olduğunda, alım gücü de orta direk insanlara hitap ettiğinde TOGG’u kucaklayabileceğiz ve bizim diyebileceğiz ama şu an TOGG hayali uzak gibi. TOGG’un piyasaya girdiğinde ikinci el piyasasını etkileyeceğini düşünmüyorum çünkü TOGG’un ikinci el pazarı oluştuğunda ikinci el piyasasını etkiler. TOGG’un rakipleri şu an sıfır araçlardır. Sıfır araç alacaklar TOGG’u düşünebilir ikinci el araç alacaklar için TOGG düşüncesi hayal bence. Türk vatandaşının alabileceği fiyat derken bence değil çünkü şimdi orta direk dediğimiz kesim yok ya çok zengin kesim ve elit kesim dediğimiz üst kesim kaldı. Orta direk dediğimiz kesim çöktü tamamen, bu yüzden üst sınıf insanlar araba alırken de TOGG’u tercih etmeleri bence yüzde 50’de kalacaktır daha fazla olacağını düşünmüyorum."

"ARAÇ FİYATLAR YÜKSEK"

Araç almak için gelen vatandaş, "Oğluma küçük çaplı bir araç almaya geldim ama şu anda da aradığımızı bulamadık açıkçası piyasa tüm hasarlı araçların olduğu piyasa. Aslında normal araçların daha üstünde bir fiyat çekiyorlar, geziyoruz şimdilik bakalım. Nasıl olur nasıl yaparız uygun bir şey bulabilir miyiz? Fiyatlar pahalı tabi ki. Herkes serbest piyasa diye yükseltmeye çalışıyor. Söyledikleri yılbaşından sonra daha da yükselteceğiz, sanki bu ülke bizim değil de batırmaya çalışan bir millet gibiyiz" dedi.