KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde çalışan esnaf, "Şimdiki iktidardan kesinlikle memnun değiliz. Kendi yasalarıyla kendileri yok olacak bunu da bilsinler. 50 liraya aldığımız parçayı 300 liraya alıyoruz, adama bir şey diyemiyoruz. Adama ne diyeceksin? Her gün parçacıya gidiyoruz, parçacı 50 diyor ertesi gün 150 lira... Mantıksız iş yönetime kesinlikle karşıyız zaten yapacak olsalardı şimdiye kadar yaparlardı. Şahsım adına konuşuyorum ben de umut yok, bunların şu zammı durdurup seçimden sonra büyük zam yapacaklarına inancım var benim" dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin, milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk ve Talat Karaağaç, Aksaray’da TOKİ’nin yaptığı Yeni Sanayi esnafını ziyaret etti. 

"EZİYORLAR BİZİ, YAŞANACAK BİR İŞ DEĞİL"

Aksaraylı sanayici esnafı şunları söyledi:

"Dükkân 100 metrekare ama bacamızdan şikayetçiyiz, düzenli çekmiyor. Kooperatifte yapan arkadaşlarla görüştük gelin temizleyin şunu düzeltin diye gelmediler. Kapılar sorunlu zaten, yaptırdığımız halde yine ağır. Sıkıntımız var. AK Partili olsaydınız kızma durumum vardı, neticede her şey pahalandığı için insanlarımızda kaldırma kabiliyeti zayıf. Bugün 7 liradan bir mazot 24 lira oluyorsa sıkıntı demektir. Sabit durumda kalacak ki hem müşteriler sebeplenecek hem biz o zaman iş olur çark daha rahat döner. Millete yetişemiyoruz, adamlara fiyat veremiyoruz günlük fiyatlar değişiyor. Sistem zaten baştan bozuk su abonesi olmaya gidiyoruz geçmişteki borç çıkıyor. Tamam ödensin de biz bu dükkânı abone etmeye gelmişiz 300 lirayla bize 4 bin lira para çıkarttılar. Eziyorlar bizi, yaşanacak bir iş değil. Bu neye benzer balık tutmaya gidersin, oltayı atarsın kökten küçüklü büyüklü demeden atıyorlar, yutuyorlar. İdareden memnun değiliz, inşallah altılı koalisyon gelir. Bugün insanlar 20 yılda beceremiyorlarsa bundan sonra 4 yılda da beceremez arkadaşım. Mutlaka değişmesi lazım hatta baktın bilfiil dört yıl içinde bu insanlar da yapamıyorsa bunları da değiştirmek lazım.

"MİLLETİ KORKUTMUŞLAR"

Demokrasinin güzelliği budur. Burada altı tane demokrasinin kendisi var herkes söz sahibi milleti korkutmuşlar, kardeşim sen 20 yıldır iktidardasın. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldi mi, gelmedi. Gelmeyen bir adama nasıl kötü diyebilirim? Gelsin, bakalım bir ona da ondan sonra bakalım. Hangi parti olursa olsun ister Cumhuriyet Halk Partisi ister Bağımsız Türkiye partisi, Haydar Baş'ın partisi veya efendim Meral Akşener onlar da değerli insanlar. Denenmeyen bir insana hiçbir zaman hiç kimse kötü diyemez. Bir insan yönetimini yapar ona göre söylenir ama şimdiki iktidardan kesinlikle memnun değiliz. Kendi yasalarıyla kendileri yok olacak bunu da bilsinler. 50 liraya aldığımız parçayı 300 liraya alıyoruz adama bir şey diyemiyoruz. Adama ne diyeceksin? Her gün parçacıya gidiyoruz, parçacı 50 diyor ertesi gün 150 lira... Mantıksız iş, yönetime kesinlikle karşıyız zaten yapacak olsalardı şimdiye kadar yaparlardı. Şahsım adına konuşuyorum ben de umut yok, bunların şu zammı durdurup seçimden sonra büyük zam yapacaklarına inancım var benim."

"FARKLI SİYASİ PARTİLER EN ZORUNU BAŞARDILAR"

Başka bir esnaf ise şunları söyledi:

"6 tane siyasi ideolojisi olan farklı siyasi partiler en zorunu başardılar.  Bir araya gelmeleri Türkiye’de görülmemişti, hatta dünyada görülmemişti emsali görülmemiş bir demokrasi hareketi inşallah bundan sonra daha kolay. Karşılıksız sevgi timsalidir bu birliktelik. 6 tane siyasi parti muhafazakarı var demokratı var halkçısı var dindarı var milliyetçisi var bunların bir araya gelmesi önemli bir şey, çok zor bir eşikten geçildi. Dünya görüşleri farklı, hayattan beklentileri farklı. Şu anda Cenap-ı Allah’tan başka alternatifi herkesin var. Onun için hiç kimseye baki değil şeffaflık çok önemli, hesap verilebilirlik çok önemli bir makamın sahibi olmak hesap vermemek anlamına gelmez. İllaki bir sorumluluk olacak gerek ailevi gerek psikolojik her şeyi var ben yaptım oldu bittiyle iş nereye kadar, nereye kadar saklanacak? Yanlış yanlışla kapatılıyor, daha büyük yanlışlarla kapatıyorlar ekonomik açıdan sosyal açıdan psikolojik açıdan ülkenin geldiği nokta belli. Bunların tamir edilmesi lazım öbürleri ekonomi düzelir.

"ÇALMAYACAKSIN, ÇALDIRMAYACAKSIN"

İsraf, talan bittiği sürece ekonomi düzelir ama üç sene ama beş sene ama temelden çekilen taşların temele oturtulması çok sıkıntı. Giden ne götürdü abi? 46 yıl Sultan Süleyman iktidarda kalmış neyi götürmüş? Kefeni biraz kaliteli olur başka ne olur? İnsanoğlu neden doymuyor ben onu anlamıyorum. Neden doymuyorsun nereye kadar, tıksırana kadar yiyorsun yine gözün orada hıçkırana kadar yiyorsun yine gözün orada."