CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin ve milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk; Hassas mahallesindeki esnafı ziyaret etti. Perdeci, en az 3 kat zam geldiğini belirterek, "Baya yükseldi fiyatlar geçen sene 40 liraya sattığımız perdeler şu an 120-130 lira gelişi pahalı bizim satışımızla alakalı bir durum değil kâr aynı kâr. Bu sene kiraya yüzde 50 zam geldi" dedi.

"KARDAN GEÇTİK ELİMİZDEKİ MALIMIZ ERİYOR"

Aksaraylı esnaf şunları söyledi:

"Çarkımızı döndürmeye çalışıyoruz, hayat şartları artık eskisi gibi değil çok zorlaştı. Her geçen gün biraz daha geriye gidiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız bir malzemeyi 6 liraya alıp 7 liraya satıyorsak 8 liraya geri aynı malzemeyi alıp 9 liraya satmamız gerekiyor, üç lira kaybımız oluyor. Kardan geçtik elimizdeki malımız da eriyor. Hem düşüyor bir taraftan sermayemiz de düşüyor sürekli düşüyor. Kazancımız ciro olarak artıyor ama kazanda baktığın zaman ben şu malzemeden 1 lira kazanıyorsam bugün de 1 lira kazanıyorum bırak 1 lirayı 5 liranın da bir değeri yok. Zincir marketler de en büyük sıkıntımız şu yüz metre içerisinde 3 tane market var bunların önüne geçilmesini istiyorum.”

"BİZİM SATIŞIMIZLA ALAKALI BİR DURUM DEĞİL KAR AYNI KAR"

Başka bir perdeci, perdelere en az 3 kat zam geldiğini belirterek, "Baya yükseldi fiyatlar geçen sene 40 liraya sattığımız perdeler şu an 120-130 lira gelişi pahalı bizim satışımızla alakalı bir durum değil kâr aynı kâr. Bu sene kiraya yüzde 50 zam geldi" dedi.

Fırıncı ise, "Geçen sene 500 liraya aldığımız tahinli bu sene bin 200 lira. Geçen sene elinde olup bu sene tahinli yapan istediği fiyata veriyor. Susamdan çekildiği için tahinli, biz bin 200 liradan aldık bana maliyeti bir tahinlinin 30 lira kim ne derse desin 30 lira" diye konuştu.