KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Atatürk İlkokulu'nda veliler, evlerinden getirdikleri dikiş makineleri ve kumaşlarla depremzedelere kıyafet dikiyor. Kente gelen ve okula kayıtları yapılan depremzede çocuklara da 3 öğün yemek hizmeti veriliyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Aksaray'a gelen depremzede çocuklar için Atatürk İlkokulu'nda 200 öğrenciye eğitim öğretim ve 3 öğün yemek hizmeti veriliyor. Öte yandan veliler de depremzedeler için kıyafet dikerek destek oluyor. Okul Müdürü Recep Çelen, yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"DİKİŞ MAKİNELERİ VE ÇEYİZLERİNİ GETİRİP KIYAFET DİKİYORLAR"

"Öğrenci velilerimizle 6-7 yıl önce okulumuzda çeşitli atölyeler kurarak yıllardır öğrenci velilerimizin bütçelerine katkıda bulunuyorduk. Yaşanan deprem felaketinin ardından öğrenci velilerimizden gelen talep üzerine 'deprem bölgesindeki depremzedelerimize kıyafetler dikebilirsiniz' diyerek bir kampanya başlattık. 'Sandığındaki çeyiz cana değsin' kampanyasına velilerimiz çok ilgi gösterdi ve evlerindeki çeyiz sandıklarında bulunan 60-70 yıllık çeyizini buraya getirdiler. İşe yaramaz diye düşündükleri bütün kumaşları değerlendiriyoruz, polar ceket, etek dikmeye başladık. Velilerimize çok teşekkür ediyorum bir nebze de olsa depremzedelerimize yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Deprem haftası ile birlikte günlük 50 ila 70 arası çocuk eşofmanı, 40 polar teslim ediyoruz. Burada bulunan dikiş makinelerinin tamamını velilerimiz kendi evlerinden getirdiler. Yapmış olduğumuz ürünleri halk eğitim ve valilik aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırıyoruz."

BELEDİYENİN SERVİS ARAÇLARIYLA OKULA GÖTÜRÜLÜYORLAR

Deprem bölgelerinden gelerek KYK yurtlarında kalan depremzede ailelerin çocuklarının Atatürk İlkokulu'na geldiğini söyleyen Çelen, "160 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin tamamının çantaları, kırtasiye malzemeleri ve beslenmeleri valilik tarafından karşılanmıştır. Bu öğrencilerimiz belediyenin servis araçları ile eğitim öğretimlerine mutlu bir şekilde devam ediyorlar" dedi.

"BİZ DE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"

Depremzedeler için kıyafet dikimine destek olan öğrenci velisi Fadimeana Eraltın, "Deprem bölgesindeki felaketi gördükten sonra evimizdeki kumaşlarımızı ve dikiş makinelerimizi alarak okulumuza geldik. Bir de 'bizim yardımımız olur mu' diye düşündük biz de elimizi taşın altına koyduk, elimizden gelen bu kadardı" dedi.

Veli Güldeste Oruç da yaptığı açıklamada, "Ben de öğrenci velisiyim diğer arkadaşlarım gibi evimizden depremzedelerimize yardımcı olabilmek için okulumuza geldik. Televizyonda gördüğüm soğukta bulunan çocukların durumlarına hep birlikte yardımcı olabilmek için burada çalışmaktan mutluyum" ifadelerini kullandı.