Aksaray Kredi ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yaşar Altın, bugün ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, 2 bin 135 esnafın bankalardaki incelemelerinin sürdüğünü, kredi almaya hak kazanan esnafın mart ayı içinde kredi ödemelerini alacağını ifade etti.

"YÜZDE 7,5 FAİZLE İYİ BİR İMKAN SAĞLANMIŞ OLUYOR"

Yaşar Altın, ipotek ve kefil banka skoru iyi olan esnafın kredi alabileceğini belirterek, "Halk Bankası aracılığı ile kooperatifimiz olarak, küçük esnaf diye tabir ettiğimiz esnafımız, oda kaydı ve sicil kaydı olmak şartıyla normal kredi talebinde bulunuyor, biz esnafa kefil oluyoruz, esnaf da kendine kefil oluyor, şartlar uygun olursa yüzde 7,5 faizle esnafa iyi bir imkan sağlamış oluyoruz" dedi.

Kredi üst limitinin 500 bin TL olduğunu söyleyen Altın, sıfır araç almak isteyen esnafın da 1,5 milyon TL kredi kullanabileceğini belirterek, sıfır araç kredi talebinin çok fazla olmasından dolayı 1,5 milyon TL'lik kredi ihtiyacını karşılayamadıklarını belirtti. 

"MART AYINA KADAR KREDİ TALEPLERİNİ ALMIYORUZ"

Kredi müracaatlarının ocak ayının ilk haftasında alındığını söyleyen Altın, bir hafta içinde binin üzerinde esnafın müracaat ettiğini söyledi. Altın, "500 bin TL'lik kredi talebinde bulunan esnafımızın kredisinin onaylanması için ipotek ve kefil bulması, bankalardaki kredi notunun iyi olması ve icralık takibinin olmaması gerekmektedir" dedi. Altın, mart ayına kadar kredi taleplerini durduklarını ifade ederken, "Müracaat alamıyoruz. Üçüncü ayda tekrar müracaatları almaya başlayacağız" diye konuştu.

Altın, küçük esnafın kendi yağında kavrulan bir kesim olduğunu belirterek, "Esnafımız, kendi yumurtasını kendi sahanında pişiren bir kesim olduğu için krediler ile kendisini idare etmeye çalışıyor. Bankalar da bizim kullandırdığımız esnaf kredileri için bir zorluk çıkartmıyor" dedi.