Aksaray’ın Çiftlik Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 127. Cadde üzerindeki kavşakta sık sık kaza olduğunu belirterek, ışıklandırma sistemi yapılmamasına tepki gösterdi. Engelli vatandaş Adem Atak, karşıdan karşıya geçerken zorlandığını belirterek, "Burada defalarca kaza oldu. Yaşanan kazalardan köprüler söküldü, ölümlü kazalar meydana geldi. Buradan Aksaray belediyesine sesleniyoruz; ışıklandırma istiyoruz" dedi.

Aksaray Çiftlik Mahallesi sakinleri, 127. Cadde üzerindeki kavşağa ışıklandırma sistemi yapılmasını istedi.

"ENGERLLİYİM, KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN ÇOK ZORLANIYORUM"

Engelli vatandaş Adem Atak, şunları söyledi:

"Bu mahallede hem esnafım hem oturuyorum. Buradan karşıdan karşıya geçerken korkarak geçiyoruz. Buradan öğrenciler okula gidip geliyor, burada defalarca kaza oldu. Yaşanan kazalardan köprüler söküldü, ölümlü kazalar meydana geldi. Buradan Aksaray Belediyesi’ne sesleniyoruz; ışıklandırma istiyoruz. Gerçekten vatandaşlar mağdur oluyor kazalar meydana geliyor, ben engelli bir vatandaş olarak karşıdan karşıya geçerken çok zorlanıyorum. Bu yolda yavaşlama durumu da yok üst geçit değil de trafik lambası konulsa daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü burası ana hat ve öğrenciler canları pahasına karşıdan karşıya geçiyorlar. Bakın servis araçları nasıl hızlı geçiyor buradan. Ben tekrar söylüyorum engelli bir vatandaş olarak çok korkuyorum. Burada geçen gün 24 saat içerisinde iki trafik kazası meydana geldi birisi gece birisi öğlen saatlerinde oldu el vicdan. O kadar maddi hasarlı kazalar, ölümlü kazalar ve köprüler söküldü yerinden iki köprü de kazalardan dolayı söküldü. Büyüklerimizin gereğini yapmasını istiyoruz. Hiç önlem almadılar kasisler yaptılar kasislerin ne gibi bir faydası olacak insanlar buradan yüzle gidiyorlar. Siz yüz ile giden bir otomobili kasisle durduramazsınız."

"BELEDİYEDEN CADDEYE IŞIKLANDIRMA İSTİYORUZ"

Lisani Köksal ise şunları söyledi:

"45 senedir bu mahallede oturuyorum burada yol yokken buralar iyiydi. Şimdi yol açıldı ışık olmayınca sürekli kaza oluyor. Genç, yaşlı, alkollüsü geliyor, bu yüzden burada çok kaza oluyor buraya bir önlem almak şart en önemlisi de ışık tabi ki. Belediye bizi biliyor zaten, bakın şuraya vurmuşlar 15 gün olmuyor yazık değil mi bunların önlenmesi gerekiyor. Bizim bunları dememize hiç gerek yok yetkililerin yapması gerekiyordu. Bizim büyüklerimizden ricamız buraya en azından bir ışık taksınlar, insanlar rahat rahat geçer en azından. 45 sene oldu aynı mahalle aynı mahalle. Omuz zoruyla yaptırıyoruz ben ekmek istemiyorum bana şunu var demiyorum şehrimiz güzelleşsin istiyoruz bir an önce ışık yapılsın çok kaza oluyor.”

"KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN KORKUYORUZ"

Refik Vurgun, "Burası Aksaray merkezden TOKİ’ye giden caddemiz, burada çok kaza meydana gelmektedir. İki köprüye de karşılıklı vurdular bilinçli olur bilinçsiz olur bilmiyorum. Ama biz otobüs durağına geçeceğimiz zaman sıkıntı çekiyoruz. Engelli vatandaşlarımız var. Bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.