Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olan La Casa De Papel’de ‘Lizbon’ karakterini canlandıran Itziar Ituno Martinez, belgeselci Metin Yeğin'in Grev filminde rol aldı. Filmin İstanbul’da düzenlenen ön gösterimine de katılan Martinez, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile bir araya geldi.

Martinez Yeni Yaşam gazetesinde yayınlanan röportajında “Tüylerimizi diken diken eden bir şey bu. Kürt kadınlarının mücadelesini de yakından takip ediyoruz” dedi. Martinez hemen akabinde iktidara yakın medyada hedef gösterildi.

Martinez, iktidara yakınlığıyla bilinen  Yeni Şafak, Akit, Star ve Haber 7 haber siteleri tarafından hedef gösterildi.

Yeni Şafak ve Star’ın internet siteleri “Başak Demirtaş'la buluşan ünlü oyuncudan kadın teröristlere övgü” başlığını kullanırken, Haber 7 “La Casa De Papel'in Lizbon'u, Başak Demirtaş'la buluşup kadın teröristleri övdü” ve Akit “Şaşırdık mı? La Casa De Papel'in gaspçı hırsızı PKK'lı teröristleri övdü!” başlıklarını kullandı.

AKİT: NETFLİX, AHLAKSIZLIĞIN EMPOZE EDİLDİĞİ PLATFORM

Haberlerde, "İspanyol oyuncu, verdiği röportajda Rojava'daki YPG'li kadın teröristlere övgüler yağdırdı" ifadeleri kullanıldı.

Akit gazetesi ise Netflix için “Ahlaksızlığın empoze edildiği platlformlardan birisi”, La Casa De Papel dizisi için ise “‘hırsızlık’ ve ‘soygun’ dizisi” dedi.