AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katıldığını, ittifaka mensup 4 partinin üzerinde anlaştığı seçim protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim ettiklerini söyleyen Yavuz, 
"dört partinin de ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak" ifadelerini kullandı.

"DÖRT PARTİNİN DE ADAYI ERDOĞAN'DIR"

Cumhur İttifakı'na dahil olan dört partinin kendi logosuyla seçimlere gireceğini bildiren Yavuz, "Ancak dört partinin de ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak. Bunu bugün birlikte deklare etmiş olduk" diye konuştu.

Sputnik' te yer alan habere göre, Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDAPAR'ın ise seçime kendi logosuyla girmeyeceğini belirten Yavuz, bu partinin AK Parti listelerinden seçime katılacağını kaydetti.

"İTTİFAKIMIZ MİLLİ BEKAYI ESAS ALIYOR"

Cumhur İttifakı'na dahil olan siyasi partilerin kendi hükmi şahsiyetlerini ve özgün siyasi kimlerini muhafaza ederek ittifaka katıldıklarını dile getiren Ali İhsan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ittifak, koltuk ve makam pazarlıkları ve paylaşımları değil, temel ilkeler zemininde anlaşma ve hedeflere birlikte yürüme üzerine inşa edilmiştir. Cumhur İttifakı milli bekayı esas alan, ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışın resmidir. Cumhur İttifakı cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye'yi her açıdan lider ülke haline getirmek ve yüzyılı Türkiye yüzyılı yapmak azim ve kararlılığı içindedir."

"ÜLKEMİZ BU YÜZYILIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK"

Ali İhsan Yavuz, 'ilk kez 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakı'nın, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması, Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılması, kapalı Maraş'ın açılması gibi tarihi nitelikli adımlar attığını' söyledi.

Yavuz, Cumhur İttifakı'nın, ayrıca, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz, savunma sanayindeki dev hamleler, Kovid-19 salgınına karşı başarılı mücadele gibi olağanüstü başarılara da imza attığını vurguladı.

Cumhur İttifakı'nın yeni haliyle çok daha büyük işler yapacağını belirten Yavuz, "İnşallah bu yüzyılın parlayan yıldızı Türkiye olacak. Ben, hem AK Parti hem Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleri olan MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi hem de HÜDAPAR için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"HER OLASILIK MÜMKÜN"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yavuz, ANAVATAN ve DSP'ye mensup olup AKP listesinden seçime girecek aday bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, herhangi bir partinin, herhangi bir kişiyi kendi listesinden aday gösterebileceğini bunda bir sakınca bulunmadığını söyledi.

Yavuz, "Listeler 9 Nisan'da YSK'ye teslim edilinceye kadar birçok ihtimal mümkündür ama bizim açımızdan şu an için verilmiş başka herhangi bir karar yok" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ŞÜKÜR Kİ BİR PROBLEM YOKTU"

Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılma sürecinin sorulması üzerine Yavuz, bir süredir yürütülen müzakerelerin ardından Yeniden Refah Partisinin Cumhur İttifakı'na katıldığını belirterek, "Çok büyük bir problem yoktu. Ben ümidimi devam ettirdim. Bunun olabileceğini öngörmüştüm, oldu da çok şükür. Yeniden Refah Partisi kendi logosuyla seçime girmektedir. Dolayısıyla aldığı milletvekili kendisinin milletvekilidir. Ne kadar milletvekili çıkaracağına ilişkin benim bir tahminde bulunmam mümkün değildir" diye konuştu.