AKP'li Mahir Ünal, koronavirüse karşı başlattıkları yardım kampanyaları engellenen CHP’li belediyeleri hedef alarak, “Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanmasıyla ilgili başlayan tartışmalar hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Ünal, CHP’li Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi isimlerin tweetlerini alıntılayarak, "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor” ifadelerini kullandı.

"PARALEL KURULLAR"

CHP'li belediyeleri koordinasyonun bir parçası olmamakla suçlayan Ünal, "Pandemiyle ile mücadelede gördük ki bazı CHP'li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor" dedi.