Türkiye günlerdir İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşında evlendirmesini ve cinsel istismar suçlamasıyla açılan davayı konuşuyor. Tartışmaların odağındaki vakfın Sancaktepe'deki arazisi de daha önce imar sorunuyla gündem gelmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre; Sancaktepe'deki 12 dönümlük arazi üzerinde bulunan vakfın merkezi ile 5 blokluk dershane, yatakhane ve aşevinden oluşan binalarının bir kısmının imar sorunu; AKP'li Sancaktepe Belediye Meclisi'nin mart ayı oturumlarında çözüldü ve parsel yasal kılıfına kavuştu.

VAKIF İÇİN ÖZEL DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İmar planı değişikliği ile vakıfın merkezinin ve yatılı Kuran Kursu'nun bitişiğinde bulunan yine vakfa ait olan toplam 4 bin 210 metrekarelik alanın “açık kapalı semt spor alanı” olan fonksiyonu iptal edilerek üzerine yapılan binalara uygun olarak “özel eğitim tesisi” alanına alındı. Plan raporunda, parsel üzerinde vakfa ait yapıların bulunduğu da kaydedildi.

Plan değişikliğinin gerekçesinde “Vakfa ait yapının kalitesini arttırmak, fonksiyon bütünlüğünü sağlamak, bölgede daha erişilebilir olmasını ve yüksek kullanım oranına ulaşması amaçlanmaktadır.

İşlev bütünlüğünü korumak alanın kamu yararına kullanımını arttıracaktır” denildi. Parsele yurt, okul, pansiyon yapılabilmesi için plan notu eklendi. Plan değişikliğine CHP grubu teklife; kişilere, kurumlara özel rant sağlandığı gerekçesi ile ret oyu verdi. AKP’lilerin oyları ile değişiklik kabul edildi.