AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Orhan Miroğlu, Habertürk TV'de yayınlanan "Nedir Ne Değildir?" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“DEVLET KENDİ KAYYUMUNU ATAR BUNU HER ZAMAN YAŞAYABİLİRİZ”

HDP'li belediyelere yönelik kayyum atamalarıyla ilgili konuşan Miroğlu, “Devlet PKK'nin kayyumuna karşı kendi kayyumunu atar. Bunların tekrarını her zaman yaşayabiliriz" dedi.

“MHP TEŞKİLATLARIYLA BİR SORUN FALAN YAŞAMIYORUZ”

Miroğlu, AKP'nin MHP'yle Cumhur İttifakı'ndaki beraberliğinin Doğu ve Güneydoğu'da nasıl karşılandığına ilişkin soru üzerine ise şöyle dedi:

"Bölgede tabi ki bu eleştiriliyor. Ama MHP teşkilatlarıyla bir sorun falan yaşamıyoruz. Bu arkadaşlarımız bölgedeki politikalarımızla çatışan, çelişen bir siyasi tavır koymuyorlar ortaya. Ama tabi bizim MHP'yle yaptığımız ittifak hükümette bir ortaklık, siyasetin bütün alanlarında ortaklık değil. Böyle yorumladığınız zaman her partinin farklı fikirleri olduğunu görürsünüz. Sayın Babacan'ın, Davutoğlu'nun söylediği şeyler İYİ Parti'yi memnun ediyor mu? Hatta CHP'yle ve tabanıyla ne kadar uyumlu? Bunlar bir Türkiye'nin siyasi gerçeği. Henüz aşılabilmiş değil."