AKP'li İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, Muğla'da dün gerçekleşen kadın cinayetini meşrulaştırıcı yorumlarda bulundu. Arvas, "Hikâye aynı, özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi?" diye yazdı.

Muğla’da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Zeynep Şenpınar evinde Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülmüştü. Zeynep Şenpınar'ın öldürülmesine dair paylaşım yaparak kadın cinayetlerini meşrulaştırıcı söylemlerde bulunan AKP'li İBB Meclis Üyesi ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, "Hikâye aynı, özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Vermek istediğim mesaj; son dönemlerde yaşanan özellikle genç kadın ölümlerinin genelde gayrimeşru ilişkilerle kurulan hayatlarda olduğu" ifadelerini kullandı.

"SİZCE BU TESADÜF MÜ?"

Muğla’da Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ı etiketlerek paylaşımda bulunan Arvas'ın yazdıkları şu şekilde: “Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle #zeynepsenpinar benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikâye aynı özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi. #EdepYahu. Aynı zamanda demogojik sahte mesajlara ve ölünün üzerinden siyaset yaparak bu yaşantı türünü normalleştrimeye çalışan sözüm ona kendine çağdaş diyen ahlak yoksunu zavallılaradır tepkim.”

NE OLMUŞTU?

Muğla’da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Zeynep Şenpınar evinde erkek arkadaşı olduğu öne sürülen milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından dün öldürüldü. Zeynep Şenpınar’ın bedeninde kesikler ve boğazında morluklar bulundu. 22 yaşındaki Zeynep Şenpınar Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde, erkek arkadaşı olduğu iddia edilen milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ikili arasında yaşanan arbedede bir süre sonra Şenpınar, yere yığıldı. Bunun üzerine Selim Ahmet Kemaloğlu, 112 Acil Çağrı merkezini arayarak yardım istedi. 112 Acil Servis ekibi, Şenpınar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Bıçakla yaralı olduğu görülen Kemaloğlu ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.