Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, seçim takvimini hatırlattı; "Seçim takviminden bir yıldan geriye saymaya başladığımız şu günlerden itibaren geçen her gün hazine değerindedir. Derdini anlatmak isteyen her vatandaşımızın AKP teşkilatından birini görecek şekilde sahayı sıkı tutmalıyız" dedi.  Muhalefetin gündemlerine takılıp kalınmaması, onların peşinden gidilmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Gündemi belirleyen daima biz olacağız. 2023 hedeflerimizle 2053 vizyonumuzla insanlarımızın umutlarının ve beklentilerinin adresi de yine biz olacağız. Önemli olan bu malzemeyi doğru kullanmaktır. Üye sayısı 11 milyonu geçen bir partinin içinde üslubuyla sıkıntılı olan insanlar vardır. AKP ailesi ihtiyacı olan her konuda doğru insanı öne çıkaracak kadar büyüktür."

"HALKA TEPEDEN BAKAN AKP YÖNETİCİSİ OLAMAZ"

"Halka tepeden bakan, geleni kapıdan içeri almayan AKP yöneticisi olamaz. Ülkesine, şehrine ve partisine hizmet için gece gündüz koşturmayan AKP'de görev üstlenemez. Bunlar bizde mecburidir. Aksi takdirde ortaya çıkan tablodan sadece AKP değil, şehirlerimiz de zarar görmektedir. AKP'nin kaderi ile ülkenin kaderi et ile tornak gibi birbiri ile iç içe geçmiştir. Hiçbir şahsi hesap bu ilmi misyonun üstüne geçemez. Bileğini bükmeye darbecilerin gücünün yetmediği bu partiye içerden zarar verilmesine izin vermeyiz."

"23 MİLYON ÜYE HEDEFİYLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

"2023 seçim zaferimizin sembolü olacak 23 milyon üye hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. Bu bizim için zor bir şey değil. Şu an 11 milyonu aşkın üyemiz var. Her üyemiz bir üye daha ilave ederse seçimden önce seçimi kazandık demektir. AKP kadın kollarındaki kardeşlerimiz son bir yılda 72 ilimize gittiler. Kadınlara verdiğimiz desteklerini yerinde anlattılar."