CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, kar yağışının ardından AKP’li belediyelerin yetersiz kaldığını söyledi.


Geçen yıl Ankara’da kar yağışının hemen ardından Mansur Yavaş ile ilgili sosyal medyada algı yürütüldüğüne dikkat çeken CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, “Ankara’da kar yağışının hemen ardından ekipler çalışmıyor gibi algı yürütenler bugün kendi beceriksizliklerini örtmek için bahaneler yaratıyor, Halkın gözünü  boyamaya çalışan AKP’li belediyeler, karla mücadelede ne yazık ki sınıfta kaldı. Örneğin Gaziantep’te çalışmalar yetersiz, halk mağdur. Belediye başkanı ise sorun ne çalışmalar devam ediyor diyerek ortada hiçbir problem yokmuş gibi davranıyor” dedi.
Karla mücadele çalışmalarında İstanbul ve Ankara’nın örnek olduğunu ifade eden  Bozat, “Ankara ve İstanbul’da karla mücadele çalışmaları aktif ve etkin bir şekilde sürdürülüyor. Çalışmalarda aksama yok, halk memnun. Ama yandaş basın Gaziantep’te sınıfta kalan belediyeyi insanüstü çalışıyorlar diyerek veriyor. Ankara ve İstanbul’da ise kar yağsa belediye kar yağdırdı yaygarası koparıyorlar” şeklinde konuştu.

ADIYAMAN'DA DA KARLA MÜCADELE YETERSİZ

Adıyaman’da iktidar partili Belediyelerin karla mücadelede çalışmalarında yetersiz kalmasının faturasını halkın ödediğini ifade eden Bozat, “Adıyaman’da da ne yazık ki tablo farklı değil. Günler öncesinde meteoroloji uyardı yoğun kar yağışı olacak diye. Ancak Adıyaman  Belediyesi bu açıklamalara kulak tıkadı. tuzlama yapmayı,önceden önlemler almayı sağlayamadılar . Ve ne yazık ki halkımız bu çileyi çekiyor. Sokaklar karla kaplı,mücadele yetersiz. Vatandaş perişan. ''İl genelinde  kar mücadelesinde kullanılabilecek durumda olan tüm iş makinelerinin kiraları ve yakıtları Belediye veya  Özel İdaresince  karşılanıp sağlanan hizmet bedeli  devlet tarafından ödenip  bu zor günlerde hep beraber  yardımcı olmaları için acil durum koordinasyonu sağlanmalıdır.''  ifadelerini kullandı.