Bursa Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirlerini yok sayan temsil-tanıtım giderlerine imza attı. Muhtarlara pahalı saat, konuklara 117 bin TL’lik ipek tablo aldı ve düşük vergi ödemek için usulsüz KDV indirimi uyguladı.

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi taşıt alımlarında, basın ve yayın hizmetlerinde ve temsil-tanıtım giderlerinde Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni dikkate almadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı’nca 30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni harcamalarıyla adeta yırtıp attı. Belediyenin, 2021 yılında 26'sı günlük, üçü haftalık, biri iki haftalık ve biri de aylık olmak üzere toplam 31 farklı gazeteye aboneliği bulunduğu bildirildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Belediye, Tasarruf Genelgesi’nin yayım tarihi olan 30 Haziran 2021 tarihinden sonra çok sayıda festival ve organizasyon için hizmet alımı yaptı. Sayıştay raporunda, belediyenin hizmet alımı gerçekleştirdiği bazı festival ve organizasyonlar şöyle sıralandı:

59’uncu Uluslararası Bursa Festivali, 25’inci Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ve 19’uncu Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali: 3 milyon 997 bin TL

11’inci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali: 1 milyon 184 bin TL

Makedonya ve Kosova’da düzenlenen Sünnet Şöleni Organizasyonu: 240 bin TL

Bandolar Festivali: 115 bin 250 TL

AKP’li belediyenin, “hediye olarak verilmek üzere” aldığı ürünler de Sayıştay denetimlerine takıldı. Belediyenin, sosyal etkinliklerde kullanmak üzere 83 bin 175 TL’lik altın, 57 bin TL’lik Türk kahvesi fincan seti, 91 bin 850 TL’lik paketi baskılı kahve, muhtarlara dağıtılmak üzere 48 bin TL’lik saat, başkanlık makamına gelenlere sunulmak üzere 117 bin 900 TL’lik tablo aldığı tespit edildi.