AKP'li Yücel Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arsalarını ve belediyeye ait mülkleri satarak borçlarını kapatmaya çalışırken, keyfi harcamalarına da devam ediyor. 1 milyar TL'nin üzerinde borcu bulunan belediye, muhtarlar için Balkan turu düzenliyor.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, AKP'li Altıeylül ve Karesi ilçelerinin muhtarlarının katılacağı 4 günlük geziye toplam 661 bin 500 TL ödenecek.

ÇEKYA GEZİSİ TEPKİ SONRASI İPTAL EDİLMİŞTİ

Başkanlığını AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in yaptığı Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği de nisan ayında bir milyon 21 bin TL'ye yurt dışı teknik gezi düzenlemişti.

Gezi programında, "Prag'da ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş dansları eşliğinde ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlemek, Gerinzing meyhanelerine ziyaret, Çek biralarını tatmak" gibi ifadeler yer almıştı. Kamuoyunda oluşan tepki sonrası gezi iptal edilmişti.

ANTEP'TEN PORTEKİZ VE FAS'A GEZİ

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de Portekiz ve Fas'a; belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcısı ve bazı bürokratların da gittiği geziler düzenlediği ve 651 bin 350 TL harcadığı ortaya çıkmıştı.