HABER: Fatoş ERDOĞAN

Bugün yerle bir edilen Fetihtepe Mahallesi’nde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın katılımıyla Beyoğlu Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni yapılacak.

Devam eden temel atma töreni hazırlıkları kapsamında iki kepçe arasına 'Başardık' pankartı asıldı. Tören esnasında ise dombra dinletilecek.

Beyoğlu Belediyesi evlerini yıktığı mahalle sakinlerine aşağıdaki çağrıyı yaptı:

"Beyoğlu'nda tarihi bir gün. Okmeydanı sakinlerinin yarım asırlık hayalleri gerçek oluyor. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişlikliği Bakanı Sn. Murat Kurum'un katılacağı "Okmeydanı Fetihtepe 3550 ada Temel Atma Töreni ile başlıyor. Tüm halkımızı bu tarihi güne tanıklık etmeye davet ediyoruz."

Adsız tasarım - 2022-11-05T143326.833

'OKMEYDANI HALKI RANTSAL DÖNÜŞÜM BAKANI KURUM VE RANTÇI BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ'I İSTEMİYOR'

Temel atma törenini 'tarihi bir gün' olarak nitelendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız'a, Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi sosyal medya hesabından, "Fetihtepe dışından insan taşıyıp hiçbir şey olmamış gibi yarın büyük laflar edecekler. Ancak biz onların boş vaatlerine inanmıyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi'nin paylaştığı metin şöyle:

"Okmeydanı halkı Rantsal Dönüşüm Bakanı Murat Kurum ve rantçı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ı istemiyor!

Fetihtepe mahallesi ile başlayan rantsal dönüşüm tüm Okmeydanı'nda yapılmak isteniyor. Fetihtepe Mahallesi'nde elektrik su ve doğalgaz'ı  kesilen insanlar haftalarca baskı ve tehdit altında direndi ve imza atmadı. Ancak tehditlerini arttıran belediye mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararına uymadan baskıyı sürdürerek insanları imzaya mecbur bıraktı.

Bu imza sonucunda insanlar binlerce lira borçlandırıldı ve 1950 lira gibi komik bir kira yardımı ile evlerinden atıldı. Rıza ile dönüşüm projesi yapacağız dediler, insanları zulüm ile evlerinden attılar.

Yarın da temel atma töreni düzenlemek için geleceklerini ilan ettiler. Fetihtepe dışından insan taşıyıp hiçbir şey olmamış gibi yarın büyük laflar edecekler. Ancak biz onların boş vaatlerine inanmıyoruz.

Okmeydanı halkı sağlıklı bir barınma koşulları ve adil dönüşüm istiyor. yandaş inşaat şirketlerine evlerinin peşkeş çekilip binlerce lira borçlandırılmak istemiyor.

Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi olarak ranta karşı komşularımız ile yan yana olmaya devam edeceğiz ve Fetihtepe'de işledikleri tüm suçların hesabını sormak için takipte olacağız."