Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına 2022 mali yılı bütçesi için ek mali bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, belediyenin 1 yıllık gider bütçesi olan 1 milyar 265 milyon liranın 3 ayda bitirildiğini belirterek tepki gösterdi. Başkan Murat Zorluoğlu ise mevcut konulan bütçenin yetersiz olduğunu savundu.

YILLIK BÜTÇE 1 MİLYAR 265 MİLYON LİRA

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; 1 yıllık gider bütçesi olan 1 milyar 265 milyon lira olarak belirlenen Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı belediye meclisi toplantısında bütçeye ek yaklaşık 160 milyon liralık mali bütçe yapılması için önerge getirildi. Ek mali bütçe mecliste tartışmalara neden olurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Turgay Şahin, üç ayda bir yıllık bütçenin bitirildiğini ileri sürerek tepki gösterdi.

"İLK DEF BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜM"

Turgay Şahin, 13 yıldır belediye meclisinde görev yaptığını ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını belirterek, "Üç ayda yaptığımız 1 milyar 200 küsur milyon liralık bütçe bitmiş. Ben buna oy versem vicdanen rahatsız olurum. Biz burada ek bütçeler yaptık. İlçe belediyelerinin de yaptık. Ama bunlar dokuzuncu, onuncu, on birinci ayda gelir. Gelirle gideri denkleştirmediği zamanda ek bütçe olur. Onları tabi ki destekleriz ama ben ilk defa böyle bir şey gördüm. Bir büyükşehir belediyesinin devasa bütçesi üçüncü ayda stop etmiş. Bir açıklayın da biz ona göre bir şey diyelim" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN "CİDDİ BİR ENFLASYON FARKI GELDİ" SAVUNMASI

Söz konusu eleştirilere mevcut bütçenin yetersiz olduğunu savunarak ve artan enflasyonu örnek vererek yanıt veren belediye başkanı Murat Zorluoğlu ise şunları söyledi:

"Bir kere bütçe bitmedi. Var olan bütçe bitti diye bu iş yapılmadı. Mesela Yol Dairesinin bir ödeneği var. 2021'in Kasım'ında koyduğumuz bir öneri var. Beton ve çimento gibi temel yol malzemelerimizin o zamanki fiyatları ile bu zamanki fiyatları arasında ciddi bir fark var. En fazla yol dairesine bütçe verdik. Bütün her şeyde artış var. Dolayısıyla şimdi ihaleleri yapmak zorundayız, işe başlayacağız. Sezon başlıyor. Dolayısıyla bu bütçeyi oluşturmamız gerekiyor. Mevcut koyduğumuz bütçe yetersiz. Biz kasım ayında bu bütçeyi yaptığımızda enflasyon neydi? Şimdi memurlara mesela ciddi bir enflasyon farkı geldi."

Tartışmalara rağmen ek mali bütçe oy çokluğu ile kabul edildi.