BirGün'den Mustafa Bildirin'in haberine göre; kadrolaşma iddiaları, adrese teslim olduğu savunulan ihaleler ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na gerçekleştirdiği tahsislerin büyüklüğü ile tartışılan Mamak Belediyesi, reklam için fahiş bir harcamaya imza attı. İdare, ocak ayında toplam 1 milyon 310 bin TL’lik reklam tanıtım anlaşması yaptı.

AKP’li Murat Köse başkanlığındaki Mamak Belediyesi, 20 Aralık 2022 tarihinde “Reklam Tanıtım” başlıklı ihale düzenledi. Mamak Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye iki şirket teklif verdi. Teklifler üzerinde yapılan değerlendirmenin ardından 10 Ocak’ta, Vizyon Reklam Organizasyon Tanıtım isimli şirketle sözleşme imzalandı. Sözleşmenin bedeli kayıtlara 680 bin TL olarak geçti. İhale kapsamında billboardlara belediyenin reklamlarının yerleştirileceği öğrenildi.

İdare 21 Aralık’ta yine “Reklam Tanıtım” başlığıyla bir başka ihale daha gerçekleştirdi. Pazarlık yöntemli ihaleye üç şirketin teklif verdiği belirtildi.

İKİ GÜNDE 1,3 MİLYON TL

Teklifleri değerlendiren Mamak Belediyesi Halkla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Puma Reklam Tanıtım Organizasyon ile el sıkıştı. Şirket ile belediye arasında 12 Ocak’ta 630 bin TL’lik sözleşme imzalandığı bildirildi. İhale kapsamında totemlere belediyenin reklamlarının yerleştirileceği ifade edildi. Böylelikle Mamak Belediyesi’nin 10 ve 12 Ocak günlerinde imzaladığı iki farklı sözleşme kapsamında gerçekleştirdiği reklam tanıtım harcaması, 1 milyon 310 bin TL’ye ulaştı.

***

MAMAK TV

Reklam harcaması ile dikkati çeken Mamak Belediyesi, Mamak TV isimli televizyonun kurulumu için de 3 milyon 80 bin TL’yi gözden çıkardı. Belediye, çalışmaları halen devam eden Mamak TV için Ağustos 2022’de 3 milyon 80 bin TL harcayarak stüdyo malzemeleri, kameralar, dekor ve reji sistemleri aldı.