Kayseri’de Akkışla Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Ayhan Arslan'ın eski makam şoförü Hacı Bayram Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li İlçe Başkanı Mehmet Arslan'ı vurma talimatı aldığını ileri sürdü.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre Hacı Bayram Arslan, Ayhan Arslan'ın bir depoda Atatürk fotoğraflarının ve çeşitli belgelerin yerlerde olduğu haberini alan CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan'ın depoya gitmesi halinde kendisini vurma emri verdiğini iddia etti. 

Hacı Bayram Arslan sosyal medya hesabından şu iddiaları dile getirdi:

- Sayın Akkışlalılar Ayhan Arslan denilen şahıs CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan'a benim kendi hesabımdan kendi elleriyle yorum yapıp, paylaşmıştır. Ve bunu korktuğu için benim adımı kullanması beni de başkanla kötü yapmak için istemiştir.

- İkinci bir husus Gömürgen depoda Atatürk'ün fotoğraf ve bütün evraklarının yerlerde olmasını duyan CHP İlçe Başkanının depoya geldiğini alan Belediye Başkanı Ayhan Arslan beni, Cemal Aldemir ve Fatih Ballı görevlendirip orayı ortadan kaldırmam için talimat verdi. Eğer Mehmet Arslan oraya gelirse onu vurmam emrini verdi bana. Bizzat savcılığa da verilecek bunun kayıtları da mevcut. Akşam da ses kayıtlarını dinleteceğim size.”

ARSLAN: HER ŞEY ORTAYA ÇIKIYOR

Makam şoförünün iddialarının ardından sosyal medya hesabında açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan ise şu ifadeleri kullandı:

- Akkışla‘da ilginç olaylar yaşıyorum. Gömürgen Mahallemizdeki kütüphanemiz belediye personeli tarafından boşaltıldığı Atatürk resimlerinin ve bayrağımızın yırtılıp yerlere atıldığı haberini aldım. Bunun üzerine ilçe binamızdan Salim Uğur hocamla bu iğrenç hadiseyi resimlemek için Gömürgen'e gittim.

- Mevcut AKP'li belediye başkanı şoförüne beni vurması için talimat veriyor. Aradan zaman geçiyor şoför işten ve çıkıyor ve ve başkanın yaptığı her pisliği yolsuzluğu sosyal medya 20:30'da açıklayacağını paylaşıyor ama susturuldu. Her şey ortaya çıkıyor az kaldı”

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÖZER: KİRLİ PLANLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ise AKP'nin kirli planlarının bir bir ortaya çıktığını ifade etti.

Özer şöyle konuştu: “Genel Başkanımıza saldırı görüntülerini partisinin grup toplantısında izlettiren, linçi, bu tür saldırıları 'meşrulaştıran', birilerine de bu şekilde yol açan, bu yöndeki kirli planlar için cesaret veren Erdoğan’ın, Kayseri’deki Belediye başkanından da başka ne beklenirdi ki? AKP’nin genel siyasetinin, yerele yansımasıdır bu. Ne yaparsanız yapın. Asla geri adım atmayacağız. Tehditlere, mafyalı girişimlerinize boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyeti, değerlerini, Atatürk’ü savunmaya… Halkın hakkı, hukuku için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sadece saraydan bakanlara ve sadece saraya bakanlara meydanı boş bırakmayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi 'Ne Erdoğan’dan ne de şürakasından korkmuyoruz. Feriştahınız gelse geri adım atmayacağız' Halk için mücadeleye devam… Halk, gerçek yüzünüzü gördü! Geliyor gelmekte olan."