AKP’li İstanbul Başakşehir Belediyesi, “Mavera Comfort” konut projesinin yeşil alanıymış gibi gösterdiği araziyi satıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın 700 metre kuzeyinde kalan yaklaşık 19 bin metrekarelik arsa için 105 milyon TL muhammen (tahmini) bedel belirlendi.

Başakşehir Belediyesi, Ziya Gökalp Mahallesi’nde geçen yıl yapımını başlattığı “Mavera Comfort” konut projesinin batısında yer alan 4 parselden birini satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre 1426 ada 9 parsel sayılı yer, 12 Ağustos’ta düzenlenecek ihale ile satılacak.

BirGün'den Seda Balmumcu'nun haberine göre; Arsa, geçen yıl yapımına başlanan, 750 konutluk “Mavera Comfort” projesinin görsellerinde yeşil alan olarak gösterilmişti. Tanıtım görsellerinde, zeytin ağaçlarıyla kaplı bir arazinin ortasında yer alan konut projesi alıcıların gözünü boyuyordu. Gerçekte çevrede ne zeytin ağacı ne de yeşil alan bulunacaktı. Doğu tarafında 20 metre genişliğinde, çift gidiş gelişli Olimpiyat Bulvarı’na dayanan konut projesinin batısındaki boş arazi de, ağaçlıklı yeşil alan olarak değil, bir başka konut inşaatı için satışa çıkarılmış oldu.

BAŞKAN KARTOĞLU'NUN ÇELİŞKİSİ

AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, geçtiğimiz günlerde gereksiz, masraflı, göz boyamaya yönelik olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni yönetimi tarafından kaldırılan duvar bahçelerini eleştiri konusu yapmış, belediyenin yeni yönetimini “yeşil alanları yok etmekle” suçlamıştı. Kartoğlu, Başakşehir Belediyesi garantörlüğünde Makro ve Akyapı İnşaat ortaklığı tarafından yapılan Mavera Comfort projesinin temel atma töreninde ise şunları söylemişti:

“Amacımız 24 ay içerisinde bu projeyi teslim edip vatandaşımızın keyifli ve konforlu yaşamına sunmak. Umarım bu proje örnek olur. İnşallah yenilerini de belki biz belki başka kurumlar gerçekleştirir. Buradan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”