AKP'de uzun yıllar siyaset yapan ve 2019 yerel seçimlerinde AKP Kayapınar Belediye Başkan Adayı olan Avukat Cevdet Nasıranlı, Ocak 2022 sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozet taktığı CHP'ye geçti.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle 2017 yılında başlatılan soruşturma kapsamında hakkında koruma kararı alınan Nasıranlı’ya 28 Mart 2022 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yazıda koruma kararının kaldırıldığı bildirildi.

Nasıranlı, ölüm tehditleri nedeniyle açılan soruşturma tamamlanmadan, bu soruşturma uyarınca verilen koruma kurulu kararının kaldırılmasını “hukuksuz” ve “siyasi” karar olarak nitelendirdi.

KAYYUMU ELEŞTİRMESİNİN ARDINDAN KORUMA KARARI KALDIRILMIŞTI

AKP’de yıllarca siyaset yapan Avukat Cevdet Nasıranlı’nın 2017 yılında ölüm tehditleri alması üzerine savcılık harekete geçti ve soruşturma başlattı. Savcılık soruşturma sürecinde Diyarbakır Valiliği’ne çağrıda bulunarak Nasıranlı’ya koruma kararı sağlanmasını talep etti. Bunun üzerine Nasıranlı istediği takdirde katıldığı programlarda yakın koruma talep edebildi. Yakın korumalar uzun bir süre Nasıranlı’ya eşlik etti. 

AKP’den belediye başkanı aday olduğu dönemde ayrı bir yakın koruma kararı da çıkarılan Nasıranlı bu dönemde Diyarbakır Valisi’ne dönük eleştirilerini dile getirdi. Nasıranlı,  Diyarbakır Valisi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanmasının ardından belediye içerisindeki yönetici atamalarının şehir dışından yapılmasını eleştirdi.  AKP’nin içindeyken yapılan bu eleştirilerin ardından Nasıranlı’nın koruma kararları valilikçe kaldırıldı.

Kaldırılan koruma kararı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan döndü. İçişleri Bakanı Soylu’nun devreye girerek, “Cevdet Bey önemli bir siyasi kimliktir, potansiyeli var” dediğini aktaran Nasıranlı, bir gün sonra valiliğin koruma kararını iade ettiğini aktardı. Soylu’nun adımından sonra da koruma kararı uygulanmaya devam etti. 

"İNSANLAR TÜKENMİŞLİK SENDROMUNA GİRDİKLERİNİ GÖRÜYOR"

CHP’ye katılmasının arından Doğu Masası Danışma Kurulu üyeliğine getirilen, bölgede il il gezerek partisi adına çalışmalarda bulunan Nasıranlı’ya göre koruma kararının kaldırılmasının altında AKP’den CHP’ye geçmesi yatıyor:

“Attıkları bu adım siyasi ve hukuksuz bir karara dayanıyor. Bizim bu memlekette korumaya ihtiyacımız yok. Bizim halkımıza karşı yaptığımız siyasette alnımız açık, başımız dik. Korkacak bir şeyimiz yok. ASKON’da atılan adımlar, bu adım bizim milletimiz tarafından teveccüh görmemizden duydukları rahatsızlıktan kaynaklanıyor. Bu onların bizden ne kadar korktuğunu gösteriyor. Bize yapılan bu gayri hukuki hamlelerin toplum tarafından bilinmesi gerekiyor. İnsanlarımız bunların ne kadar tükenmişlik sendromu içerisine girdiğini de görüyor. Bize yapılan bu çalışmaların, korku hamlelerinin nedenini çok iyi biliyoruz. Biz çalışmalarımıza güçlenerek devam edeceğiz. Bizim yılmayacağımızı anlamamışlar.“