AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin AKP'li rektör atanmasına yönelik başlattıkları eylem hakkında, "Buna eylem yapalım, buna kayyum diyelim diyenler Boğaziçi'ne zarar vermek isteyenlerdir" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin AKP'li rektör atanmasına yönelik başlattıkları eylem hakkında, "Buna eylem yapalım, buna kayyum diyelim diyenler Boğaziçi'ne zarar vermek isteyenlerdir" ifadelerini kullandı. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
  • Ayasofya Camii’nin açılması güçlü bir iradenin ortaya çıkması ile sağlanmıştır. Milletimiz Ayasofya Camii ile buluştu. Milletimizin sevindiğini biliyoruz. Ayasofya 2020’nin ve bütün zamanların tacı olarak gönüllerimize kazınmıştır.
  • Aşı konusunda Türkiye'nin tedarik gücünün bu konuda dünyanın pek çok ülkesinden önde olduğunu görüyoruz.
  • Öğretmenlere, yargı mensuplarına, çiftçilere hakaret ettiklerine şahit olduk. En önemli konulardan bir tanesi bu iktidarı seçimli ya da seçimsiz götüreceğiz şeklinde, halen Türkiye bu kadar acılar yaşamışken ortaya konmuş tavırdır. İktidarı seçimsiz nasıl götüreceksiniz? Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bu açık şekilde vesayet çağrısıdır, darbe çağrısıdır, askeri müdahale çağrısıdır. Bu bir suçtur, bu utanılması gereken bir yaklaşımdır. Ama buna rağmen bu üsluba devam ettiler.
  • Kazara yapılan şeyler mi diye düşündüğünüzde, kazara yapılmadığını da görüyorsunuz. Esasında demokrasiyi vitrin süsü haline getirerek arkadaki vesayet zihniyetinin en uygun zamanda kriz zamanlarında nasıl fışkırdığını hep beraber görüyoruz.
  • Rektör olarak atanan arkadaşımızın siyasi kimliği üzerinden tartışma yürüyor. 'Akademik özgürlük yok ediliyor' sözünün gerçekliği yok. Boğaziçi Üniversitesi göz bebeğimizdir. Cumhurbaşkanımız liyakat kriterleri çerçevesinde bu hocamızı uygun görmüştür. Boğaziçi Üniversitesi şu grubun ya da bu grubun değil. Buna 'kayyum' diyenler, 'eylem yapalım' diyenler Boğaziçi Üniversitesi'ne zarar vermek isteyenlerdir. Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir.
  • (SMA kampanyası tartışması) Milli Piyango'ya devredilsin dedikleri paranın yüzlerce katı bu çocuklar için harcanmıştır.