AKP Sözcüsü Ömer Çelik Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın duyurduğu sosyal medya yasaklarını içeren düzenlemeyi yakında Meclis'e getireceklerini açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyanın kullanımına yönelik düzenlemeleri içeren yasa teklifini TBMM'ye getireceklerini açıkladı.

SOSYAL MEDYA GEREKLİ AMA MASUM DEĞİL

Türkiye'de son günlerde AKP tarafından gündeme getirilen sosyal medya yasaklarına dair açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Sosyal medya gerekli ama masum bir alan değil. Çirkin saldırılar bir kere daha gösterdi ki bu alan aslında bütün aileleri, çocukları, ebeveynleri tehdit eden bir alan. Dolayısıyla bütün bunlara karşı vatandaşımızı da koruyacak şekilde kapsamlı bir çerçeve oluşturulması gerekiyor. Bununla ilgili çalışma, Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, yakın zamanda Meclis'e gelecek. Meclis'e gelmesi ile birlikte buradaki siber egemenlik alanının Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi vatandaşlarını korumak için yapacağı hukuki düzenleme ile de tanışmış olacağız" şeklinde konuştu.

"ÖZGÜRLÜKLERİ GARANTİ ALTINA ALMAK İÇİN YAPIYORUZ"

Düzenlemenin özgürlüğe karşı olmadığını iddia eden Çelik, "Yasal düzenleme buradaki özgürlük alanını garanti altına almak için yapılır. Tamamen objektif kriterlere göre işliyor gibisinden bir durum yok. Son zamanlarda da görüyoruz, ideolojik sebeplerle davranabiliyor bu şirketler. Örneğin; Türkiye'de Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını desteklediği için bazı hesapların kapatıldığını görüyorsunuz. Bu tamamen tarafgir, tamamen ideolojik, hatta Suriye'de iç politikada taraf olmuş bir yaklaşımın ürünü olarak önümüze geliyor" dedi.