CHP’li 40 milletvekili ve PM üyesi tarafından hazırlanan rapora göre, oğluna AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını koyan seçmen pişman, esnaf ise artık yiyecek yemek bulamıyor.

BirGün'ün haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Yarın seçim olacakmış gibi çalışın” talimatının ardından başlayan kent gezilerinde, ekonomik darboğaz ve krizin etkileri öne çıkıyor.

"YOKSULLUK BAŞLIĞI ÖNE ÇIKIYOR"

Son olarak Çankırı’da gerçekleştirilen temaslar sonucu hazırlanan raporda, yoksulluk başlığı öne çıktı.

"AKP SEÇMENİ PARTİSİNDEN UZAKLAŞTI"

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi başkanlığında 40 kişilik milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP heyeti, Çankırı kent merkezini ve tüm ilçelerini ziyaret etti. Heyet, Kılıçdaroğlu’na sunduğu raporda koyu AKP seçmeninin bile partisinden uzaklaştığını, yoksulluğun en küçük kentlere kadar yayıldığını vurguladı.

"RECEP TAYYİP ADINDAN PİŞMANIM"

Kılıçdaroğlu’na sunulan raporda, heyete görüşlerini aktaran vatandaşların şu ifadeleri yer aldı:
  • Oğluma Recep Tayyip adını koymuştum. O zaman Ak Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, ‘Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz’ diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum.

"ET DÖNER ALAN MÜŞTERİ KALMADI"

  • Uzun yıllardır döner esnaflığı yapıyorum. Artık et döner alan müşteri kalmadı, ben de tavuk döner satıyorum.

"ŞÜKÜRLE KARNIMIZI DOYURUYORUZ ARTIK"

  • Oto aksesuarcılık yapıyorum. Verilen desteklerden biz yararlanamıyoruz. Kim yararlanıyorsa anlamadık. Şükürle karnımızı doyuruyoruz artık.

"GEÇEN YILKİ ÜRÜNLERİNİ SATAMAYANLAR VAR"

  • Çeltik üreticisiyim. Cumhurbaşkanı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, üreticiyi desteklemek için patatesle birlikte çeltik alımı yapacağını açıklamıştı. TMO, patates alımı yapmasına rağmen pirinç alımı yapmadı. Geçen yılki ürünleri depolarında duran, satamayanlar var.

"İŞ YAPAMAZ OLDUK"

  • Servis şoförleri olarak bizler inanılmaz mağduruz. Aylardır kapanma nedeniyle iş yapamaz olduk. 2021 yılının Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksitinin ve 2022’nin MTV’lerinin alınmamasını istiyoruz.

"KAZANDIĞIYLA KAPISININ ÖNÜNDE KÖPEK BESLEYEMİYOR"

  •  Yıllar önce bir kamyon ya da tır şoförü kazandığıyla dört çocuk okutabiliyordu. Şimdi kamyon, tır şoförü, kazandığıyla kapısının önünde köpek besleyemiyor.

"DEVLET VERDİĞİNİ FAZLASIYLA GERİ ALDI"

  • Esnafım, 3 bin TL hibe destek aldım. Faydası oldu mu diye sorarsanız, üzerine ekleyip Bağ-Kur prim borcumu ödedim. Devlet verdiğini fazlasıyla geri aldı.

"AİLECE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

  • Un fiyatları her gün artıyor. İşçilik maliyetini düşürebilmek için ailece gece gündüz çalışıyoruz.

"ESNAF BORCUNU ÖDEYEMEYİNCE..."

  • Esnaf borcunu ödeyemeyince, yeni kredi çekebilmek için eşi ya da yakını üzerine şirket kurmaya başladı. Bu yüzden şirket kapanışından çok basit usulde şirket açılışı yapılıyor.

"ÇİFTÇİYE HİÇ DESTEK VERİLMEDİ"

  • Pandemi döneminde çiftçiye hiç destek verilmedi. İki senedir bağ-kurlar ödenmiyor. Prim borçlarının silinmesi lazım. 2010 yılında prim 120 TL idi, bugün bin 85 TL. Aylık ödeyemiyorum.