AKP, hazırlıklarını sürdürdüğü "Türkiye Yüzyılı" temalı seçim beyannamesinde, 23 başlıkla hedef ve projelerini anlatacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün AKP Genel Merkezi'ndeki toplantıda seçim beyannamesi ile seçim sürecinde verilecek mesajlar gözden geçirildi.

AKP'de 2023 seçimlerine yönelik çalışmalar sürüyor. Seçim stratejisi üzerindeki çalışmalarını sürdüren parti kurmaylarından oluşan komisyon, seçim beyannamesi hazırlıklarında sona yaklaştı.

AA'nın haberine göre, 23 başlıkta beyanname hazırlanması kararlaştırılırken, beyannamede ana tema "Türkiye Yüzyılı" olacak.

Beyannamede Savunma sanayi, teknoloji, sağlık, ekonomi, dış politika, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yeni anayasa, gençler ve kadınlar gibi başlıklar yer alacak.

TOPLANTI YAPILDI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AKP Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla "Seçim Strateji Toplantısı" yaptı. Bu toplantıda seçim beyannamesi ile seçim sürecinde verilecek mesajlar gözden geçirildi. Azerbaycan'da 20 Ekim 2022'de geçirdiği trafik kazasının ardından tedavisi tamamlanan ve yeniden mesaiye başlayan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da bu toplantıda yer aldı.

AKP'de ilerleyen günlerde son şekli verilmesi öngörülen seçim beyannamesinin önce partinin yetkili kurullarında ele alınması, ardından düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna duyurulması planlanıyor.