Haber: Habere Tanık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mayıs’ta yapacağı Rize mitingi öncesi CHP’nin astığı tüm afişler sökülüp yerine AKP afişleri asıldığını belirten CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Diler duruma tepki gösterdi. Topaloğlu, “AKP dışında Rize de kimsenin siyaset yapmasını istemiyorlar” derken gençlik kolları başkanı Diler “AKP Rize’de devlet gücünü kullanıyor” dedi.

1682846592-c204b77ff749709f4aa8

“POLİS KAZA VAR DİYE YOL KESİYOR AKP AFİŞLERİ ASILIYOR”

CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu: “Seçim süreci içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarda pankartlarımızı astık, pankartlarımız asmış olduğumuz yerlerden kaldırılarak AKP’nin pankartları asıldı. Polis ekipleri tarafından yollar kesilerek, kaza var diye tabelalar konularak anayolu kesip afişler asılmaktadır. Bunun siyaseten etik olmadığını düşünüyoruz. Bu konunun kısa bir süre içerisinde düzeltilmesi ve bizim pankart astığımız yerlerde afiş astığımız yerlerde afişlerimizin diğer partilerin afişlerinin korunduğu gibi bizimkilerin de korunmasını talep ediyoruz.

“İKTİDAR KENDİLERİ DIŞINDA RİZE DE KİMSENİN SİYASET YAPMASINI İSTEMİYOR”

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Rize’ye geldiği zaman da aynı vakalar vuku bulmuştu. Demek ki birileri AKP’nin dışında diğer partilerin Rize’de siyaset yapmasını istemiyor. Devletin bütün imkânlarını seferber ediyorlar, kamu kurumları, belediye, emniyet hepsi kendilerine destek olmaları için ya baskı yapıyorlar ya da bir şekilde zorunlu bırakıyorlar diye düşünüyoruz.”

“AKP DEVLET GÜCÜNÜ KULLANIYOR”

CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Diler: “Biz aslında bunlarla bugün karşılaşmıyoruz, geçmiş seçimlerde de afişlerin ve bayrakların kopartılması gibi aynı şeyleri yaşadık. Viyadüğün üst tarafına bir afiş astık ertesi gününde bizim afişimiz kaldırılarak AKP’nin afişleri asılmış. Siyasi etik kuralları dışında bir olaydır. AKP’nin devlet gücünü kullanarak bazı şeyleri ele geçirmesi bizi üzüyor.

Aslında bizim de söylemek istediğimiz buydu, 15 Mayıs’tan itibaren tüm Türkiye’de barış, huzur ve saygı olacak. Bütün siyasi partilerin de aralarında saygı olacak bunu tüm Türkiye’ye benimseteceğiz. İktidar partisi devlerin imkânlarını kullanarak bazı şeyleri elde edemeyecek. Elde etmemeli zaten. Biz bunun önüne geçeceğiz. Kesinlikle pankartı kesildi, afişler indirildi demek emek hırsızlığı oluyor.

“AKP STANDI 12 AY SAHADA DURURKEN BİZİM STANTIMIZ KALDIRILIYOR”

Bizim arkadaşlarımız sahalarda afişleri asarken emek veriyor. Devlet yardımıyla bunların koparılması zaten kötü bir durum. Memişağa Parkı’nda AKP’nin karavanı 12 ay boyunca dururken biz arkadaşlarımızla birlikte aynı yere stant açmaya gittiğimiz zaman bizlerin başına altı tane zabıta göndererek standı kaldırmak istiyorlar. Bu da iktidarın elinde bulundurduğu devlet gücünü kullanmasına örneklerden biridir. Bizler sakin bir ortamda, kimsenin kimseye karışmadığı, bütün siyasi partilerin birbirine saygı duyduğu bir ortam yaratmaya çalışıyoruz ve o ortamda çalışmaya devam ediyoruz. Aynı hassasiyeti de iktidarda olanlardan bekliyoruz.”

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu