AKP eski Milletvekili ve şarkıcı Uğur Işılak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müzisyenlere şartlı olarak 1000 TL yardım yapma sözüne tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dombra” adlı seçim şarkısını yapan AKP eski Milletvekili Uğur Işılak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzisyenlere destek amacıyla verilecek 1000 TL'ye tepki gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzisyenlere destek amacıyla verilecek 1000 TL'yi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eleştiren Işılak, şu ifadeleri kullandı: "Vusûlsüzlük usûlsüzlüktendir diye bir kelam-ı kibarımız var bizim. Kaş yapayım derken göz çıkarmak da bunun farklı bir boyutu. Demem o ki, lütufta bulunmak başka bir şey, omuz vermek başka. İnce ruhlular anlamıştır meramımızı; kabalara sözümüz yok."

NE OLMUŞTU?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sanatçılara 1000 TL yardım vereceklerini açıklamıştı. Ancak, bu bir proje haline getirilip sanatçıların MESAM ve benzeri meslek örgütlerine üye olmalarının yanı sıra, mesleğe dair bir anısıyla birlikte video çekmeleri de istenmişti. Öte yandan, uzunca bir kayıt sisteminin de olduğu belirtilmişti. Müzisyenler ise bu uygulamaya tepki göstermişti.