Star gazetesi yazarı ve AKP eski milletvekili Resul Tosun, "Tarikatlar ahlaksızlıklara kaynaklık ediyor ve İslam dinine zarar veriyor" diyerek cemaat ve tarikatların kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun, bugünkü yazısında tarikat ve cemaatlerin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

İSLAM'A DA ZARAR VERİYOR

AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun, tarikat ve cemaatlerin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Tosun, "Ülkemizde tarikatlar yasaklanınca yer altına indiler, kontrolsüz hale geldiler. Kimileri safiyetini muhafaza edip misyonunu devam ettirdi. Hakikaten güzel insanlar yetiştirdiler/yetiştiriyorlar.Kimileri de safiyetini kaybetti, cahillerin elinde kaldı. İslam ahlakına yakışmayan yollara saptılar. Rant devşirir oldular. Kimi ahlaksızlıklara kaynaklık ettiler. Tarikat mefhumuna da tasavvuf mefhumuna da hatta doğrudan İslam dinine de zarar verdiler/veriyorlar." görüşünü savundu.

"KONTROL ALTINA ALINMALILAR"

Tosun, "Tarikat ve cemaatlerin kontrol altına alınmasının gereğine daha önce bu sütunda temas etmiştim. Diyanet bünyesinde mi olur yoksa RTÜK gibi bir kurum mu olur orasını tartışmak gerekir. Ama mutlak surette kontrol altına alınmalıdır. Yoksa bu gidişle şeyh kılıklı daha çok muzır insanlar görürüz.Bu da kesinlikle İslam’ın kusuru değildir, sistemin kusurudur!" ifadesini kullandı.