Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamalarının seçimle bağlantılı olup olmadığı konusunda ise, “Elbette azınlık hakları ve Alevi açılımlarının potansiyel olarak seçimlere iktidar açısından destek sağlaması olayın doğasında var” dedi.

"BU SEFER FIRSAT KAÇIRILMAMALI"

Aynı yetkili, itiraz eden grupları “aşırı uç” diye tanımlarken, “Sürece kimsenin zarar vermemesi için tüm tarafların hassas davranması gerekiyor. Bu sefer fırsat kaçırılmamalı” diye konuştu.

Bir başka üst düzey bir AKP’li yetkili, “Artık bu işe gerektiği gibi son noktayı koyacağız diye düşünüyorum. Partinin üst kademesinde bu konu tartışıldı. Belli bir aşamaya da geldi. Şimdi cemevleri vakıf ve dernek gibi bir statüye sahip. Şimdi ilgili bakanlıklar bir çalışma yapıyor. Kültür Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı. Buna göre neler yapılabilir bakılıyor” dedi.

“CEMEVLERİNE İBADETHANE STATÜSÜ VERİLEBİLİR”

Aynı yetkili, “Zaten Alevi toplumu ile de temas edildi. Uzun süredir talep edilen ibadethane statüsü de bu kez verilebilir. Bu konuda genel bir yaklaşım da var. Ama bu konuda Alevi toplumu ve ileri gelenlerinin de olumlu katkı vermesi gerekiyor. Oy etkisi olacaktır belki de ama zaten bu çalışma yıllar önce başlamıştı. Gezi nedeniyle sekteye uğradı. Şimdi sadece kaldığı yerden devam ediyor. Seçim için bir hazırlık gibi görmek haksızlık” diye konuştu.