Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kıbrıs'a doğru ilerlemesine ilişkin açıklama yaptı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Suriye kaynaklı petrol sızıntısı hakkında Başbakanlık'ta basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener'in yanı sıra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı uzmanlar, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve Limanlar Dairesinden yetkililer  katıldı.

15 BİN TON YAKIT DENİZE KARIŞTI

Başbakan Saner, Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden 15 bin tonluk akaryakıtın denize karışmasıyla Akdeniz'in batı kısmında çok ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Konuyla ilgili hemen gerekli çalışmaları başlattıklarını dile getiren Saner, ilgili bakanlıklar başta olmak üzere Başbakanlık'ta Acil Afet Kriz Komitesinin de gerçekleştirdiği toplantıyla olayı yakından takip ettiklerini söyledi.

Saner, KKTC'deki imkanların yanı sıra Türkiye'nin de kendilerine sağladığı hem teknik hem de lojistik destek sayesinde olayı çok daha detaylı inceledikleri bilgisini paylaşarak, alınacak tedbirleri en üst düzeyde tutmak için ikili girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

3 GEMİ TAYAKKUZ HALİNDE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Karpaz açıklarında Suriye kaynaklı petrol sızıntısına karşı 3 gemi teyakkuz halinde bekletiliyor.

Petrol sızıntısı Karpaz'daki Zafer Burnu'na 6 mil kadar yaklaşınca bölgeye bariyerler yerleştirildi.