Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen linyit maden ocağına karşı bölge halkının nöbet eylemi yangınlara rağmen 25 gündür sürüyor.

Bölgeye gelen jandarma, Muğla Valiliği'nin “ormanlara giriş yasağı” kararını gerekçe göstererek, nöbet eyleminin sonlandırılması ve köylülerin alanı terk etmelerini istedi. 
 
İKİZKÖYLÜLERDEN KARARA İTİRAZ

MA'nın aktardığı habere göre, alanı terk etmeyeceklerini söyleyen İkizköylüler, kararın kendilerine yazılı olarak tebliğ edilmesini istedi. Nöbet eyleminin sürdüğü alanın şahıs arazisi olduğunu, şahsın onayıyla arazide kaldıklarını belirten köylüler, yasaklama kararının kendilerini kapsamadığını ifade etti.

YANGIN BAHANESİYLE 100 AĞAÇ KESİLDİ

Termik santrala kömür temini için bir süredir ağaçların kesilmek istendiği 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nda İkizköylüler’in nöbeti sürerken, işçiler dün 100 çam ağacını kesti. İkizköylüler, şirketin araçlarının geçişini engellemek ve kesimi durdurmak için oturma eylemi yaptı. İşçiler, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının ortasında kalan Akbelen Ormanı’ndaki kesim için, “Ağaçlar yangının büyümesinin engellenmesi için kesildi” iddiasında bulundu.